Kom ikke til enighet

UENIGE: Ringerike Kirkelige Fellesråd forsøk på å mekle med det svenske forsikringsselskapet Tennant mislyktes.

UENIGE: Ringerike Kirkelige Fellesråd forsøk på å mekle med det svenske forsikringsselskapet Tennant mislyktes. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Ringerike Kirkelige Fellesråd forsøkte å mekle med det svenske forsikringsselskapet Tennant om oppgjør etter fukt- og muggskadene i Ask kapell, men forsikringsselskapet var ikke til å rokke.

DEL

- Meklingen førte ikke fram og vi kom ikke til enighet. De vil nok si at vi er vrange og vi ser det motsatte, sier Nils Skjørvold, leder for Ringerike Kirkelige Fellesråd gjennom 15 år.

Dermed blir det rettssak neste år.

- Lotteri

I få rettssaker vet man utfallet på forhånd og derfor kan erstatningssaker som denne være et sjansespill.

- Det er klart det er et lotteri. Dette er upløyd mark juridisk. Men vi håper på at det er innsatsen verdt fordi det står om en del penger.

Taksten på Ask kapell, som er en liten langkirke bygget i 1936, er på 520.000 kroner, pluss moms.

- Ask kapell har i februar stått ubrukt i tre år, men har ikke fått noen ytterligere fuktskader.

Derimot verre skade fikk kapellet da en tre måneder gammel defekt luftfukter som sto plassert ved orgelet sørget for kondens i hele bygget med skjolder på veggene som resultat. Som følge av den kokende luftfukteren må også orgelpipene demonteres og renses.

- Må ta ansvar

- Det har vært uavklart hva som må gjøres, så nå er vi i en prosess med å få en pris på jobben for å få se hvor mye det koster å sette i stand kapellet, sier Skjørvold, som forteller at fellesrådet nå begynner å bli utålmodige.

- Jeg har ikke snakket med en eneste en fra Ask som ikke har lurt på hvordan dette går. Om jeg synes forsikringsselskapet er arrogante? Dette dreier seg vel om forretningsjus hvor du nekter helt til du må. Som privatperson skjønner jeg at de kvier seg fordi det dreier seg om masse penger, men det handler om å ta ansvar for hva man har levert.

Forsikringsselskapet Tennant eies av Gjensidige Forsikring etter et oppkjøp i 2007, har rundt 100.000 kunder i Norge og Sverige og hadde i fjor et volum på premier på 540 millioner svenske kroner.

Det lyktes ikke mandag å få noen kommentar fra verken forsikringsselskapet eller advokaten deres.

Artikkeltags