- Vi har to fly som vil stå parkert på Eggemoen. En svevende tur over distriktet vil være mulig for dem som ønsker det, sier leder av Ringerikes Motorflyklubb, Bjørn Frøshaug.

Viser seg fram

Lørdag inviterer flyklubben privatpersoner og fly fra andre klubber til åpen dag på Eggemoen. Fra klokken 10 kan publikum nyte kaffe, vafler, pølser og leskedrikk helt fram til klokken er fire på ettermiddagen.

Ifølge Frøshaug vil dagen være en god anledning for erfarne flygere å dele sine opplevelser. Men også for den mindre erfarne vil det være mulig å bli bedre kjent med flyklubben.

- Åpen dag er en god anledning til å få vite mer om fly og hva klubben driver med. Vi vil ha en uformell stemning og rom for å prate fly.

Men det er ikke bare på bakken det skal skje på Eggemoen i helgen.

Akrobatikk i det blå

Om du er i området og løfter blikket kan du allerede i dag se fly utføre spenstige bevegelser i luftrommet over flyplassen. Flyene trener til NM i akrobatikk som begynner i morgen. Flykonkurransen går ut på at fly utfører looper og roller med stor presisjon for å oppnå høyest mulig poengsum.

- Folk er hjertelig velkomne! Spikertjenesten vil informere om pilotenes poeng og plasser, så det er mulig å følge med på hvordan konkurransen forløper seg, sier Ulrik Hasle, som er med å arrangere norgesmesterskapet.

23 deltakere er fordelt på fire klasser og skal gjennomføre tre forskjellige program.

- Flygingen vil foregå over flyplassen og kan føre til noe støy i området. Jeg håper imidlertid ikke at lyden vil være sjenerende for noen, sier Hasle.

Ifølge Yr vil arrangørene på Eggemoen få opphold og glimt av sol. I tilfelle dårlig vær, er likevel søndag satt av som reservedag for NM.

- God sikt er nødvendig for å kunne fly høyt nok. Det handler om sikkerhet, ifølge Hasle.

Godt å være tilbake

Begge aktørene er svært fornøyde med å være tilbake på Eggemoen, etter at arbeidet med den nye flyplassen er ferdig.

- Vi gleder oss til å ta anlegget i bruk og er takknemlig for samarbeidet med Ola Tronrud, sier Hasle og får støtte av Frøshaug.