Mook Denice Hagen på Tyristrand startet nettbutikk i det små for fire år siden. Nå peker salgskurvene rett til værs og Mook Denice regner med å selge dyrefôr og dyreutstyr for 12 millioner kroner i år, en økning på pene 4 millioner fra i fjor.

- Jeg spurte pappa om han ville være med og starte nettbutikk. Jeg hadde ikke bestemt meg for hva jeg ville selge, men pappa hadde jobbet i zoo-bransjen, og dermed ble det fôr og utstyr til dyr, sier Mook Denice, som i disse dager avslutter videregående og vil bruke det neste året på nettbutikken. Da skal hun sjefe over pappa Jan Erik, som er fast ansatt, sammen med Marius Haug.

Avgjøres 17. juni

Hvorvidt hun blir «Helt sjef», blir avgjort 17. juni. Blant over 400 nominerte står Mook Denice igjen blant de 20 som kan vinne.

Prisen går til et inspirerende og initiativrikt lederemne under 30 år.

På kampanjesiden www.fb.com/heltsjef kan publikum stemme på sin favorittkandidat fram til 10. juni.

En fagjury kårer vinneren.

Pallevis

Klippemaskiner og hundebur er blant de rundt 2.500 artiklene i hyllene i den tidligere Joker-butikken på Tyristrand. Her har pappa Jan Erik og Marius Haug travle dager med pakking og utsendelse av varer. Et par europaller fylles gjerne opp på en vanlig dag. Nærmere 13.000 pakker blir trolig fraktet ut av lageret i løpet av året.

Og vi snakker ikke bare om fôr og bur til kjæledeggene våre. Hva med en rosa himmelseng til pus? Eller regntøy til Passopp?

I de velassorterte dyremat- hyllene kan vi blant annet friste med gresshopper og griseører. Eller skal det kanskje være en kyllingmage? Eller en kalvelegg?

- Jeg ser fram til friåret, som ikke blir noe friår, men et arbeidsår. Jeg har jobbet fra skoleslutt til sengetid, og i helgene har det gått i kontorjobbing, med e-post, innleggelse av produkter og innkjøp. Jeg har gått glipp av mange vennekvelder, men jeg liker denne jobbingen vanvittig godt.

Lite fritid

Og særlig mye fritid blir det neppe framover, heller. Mook Denice sysler med planer om en egen nettbutikk for hundebur.

- Vi selger veldig mange hundebur også i dag og gir råd om blant annet størrelse, ut fra hunderase og biltype.

Også interiør kan bli egen nettbutikk for Mook Denice. Hun driver Instagram-profilen @interior 123, som har langt over 400.000 følgere.

- Etter friåret, eller jobbeåret, om du vil, vil jeg nok ta mer utdannelse. Business-engelsk, økonomi og markedsføring, er stikkord for det jeg vil bli bedre på og helt sikkert kommer til å få bruk for, sier Mook Denice Hagen.