For oss betyr dette en lenge etterlengtet og betydelig oppgradering av eksisterende adkomst. Det vil gi besøkende en flott og tryggere opplevelse, sier en fornøyd Egil Eide, direktør ved Kistefosmuseet, i en pressemelding.

– Vi ser ikke bort fra at dette også vil medføre at flere velger dette alternativet ved neste besøk, legger han til.

Kistefossveien går mellom fylkesvei 241, Hadelandsveien, og ned til Kistefoss. Ombyggingen er et forberedende arbeid til den kommende E16-utbyggingen, opplyser Statens vegvesen.

Den nye veien skal nemlig ha ny bru over Randselva ved Eggemoen og Kistefoss. Da måtte Kistefossveien utbedres slik at store anleggsmaskiner skal kunne komme fram.

I tillegg er store deler av traseen for den nye veien avskoget, og det er gjennomført arkeologiske utgravinger.

 

Dette er gjort

Arbeidene startet i februar i år.

Siden da er 320 meter av Kistefossveien utbedret, 770 meter ny vei er bygd, det er satt inn ny undergang under jernbanelinjen og avkjøringen fra fylkesvei 241 er forbedret.

Det er Øynebråten anleggsteknikk som har gjort arbeidet på oppdrag fra Statens vegvesen.

LES OGSÅ: På 48 intense timer skal det bygges ny vei til Kistefoss

Klare for anbud

– Vi har også forberedt utlysningen av totalentreprisene for den kommende E16-utbyggingen. Dette gjør at den første konkurransen kan lyses ut så fort Stortinget har vedtatt proposisjonen om utbygging av finansiering av prosjektet, forteller byggeleder Pål-Steinar Karlsen i Statens vegvesen i en pressemelding.