Det opplyser museet i en pressemelding.

Helgaker er i dag salgssjef ved Hadeland Glassverk, der hun har vært ansatt i 13 år.

– Vi er meget fornøyd med å få Kristin Gamme Helgaker – med hennes bakgrunn og erfaring – med på laget. Dette er en perfekt match i den fasen Kistefos nå går inn i, sier Egil Eide, administrerende direktør ved Kistefos-Museet, i pressemeldingen.

Helgaker selv sier:

– Jeg er både ydmyk og takknemlig for å ha fått muligheten til å være med på å utvikle denne unike kulturdestinasjonen inn i en spennende framtid.

Tettere samarbeid?

Hun beskriver årene på Hadeland Glassverk som ei fantastisk tid.

– Jeg har hatt det veldig bra på HG, men jeg føler at tida er moden for å gå videre. Det er ikke ofte slike muligheter byr seg, sier hun.

– Tror du dette kan bidra til et enda tettere samarbeid mellom Hadeland Glassverk og Kistefos?

– Jeg håper og tror det. Vi er etter min oppfatning ikke konkurrenter, men utfyller hverandre. Vi er to kulturbautaer så et tettere samarbeid er helt naturlig, mener Gamme Helgaker.

LES OGSÅ: Lena jubler for fredning av Kistefos: – Dette sikrer viktig industrihistorie

Flere besøkende

I sin nye jobb skal Hegaker lede Kistefos' administrasjon og økonomifunksjon, og får en sentral rolle i å utvikle Kistefos-Museet, opplyses det i pressemeldingen.

Helgaker har vært salgssjef på Hadeland Glassverk de senere årene, med ansvar for innen- og utenlandsk bedriftsmarked.

– Kistefos har som HG fokus på å øke sine besøkstall. Jeg har kanskje kunnskap som kan bidra til det, sier Helgaker, som tiltrer sin nye jobb 1. februar. Hun ser fram til en vår med mye læring.

– Jeg er utrolig stolt og glad for denne muligheten, sier hun.