Kartverket er solgt

Artikkelen er over 14 år gammel

Den gjenværende delen av markedsdivisjonen til Statens kartverk i Hønefoss, er fra og med onsdag overtatt av selskapet Ugland IT.

DEL

Det får Ringerikes Blad bekreftet både hos de nye eierne og de ansatte som nå har fått ny arbeidsgiver.

Men i Miljøverndepartementet ønsker de ikke å gå ut med den viktige nyheten om at de 25 ansatte som var igjen i avdelingen er sikret nye jobber i lokalmiljøet. Der holder de fortsatt alle kortene rundt salget tett inntil brystet.

Kurt Ellingsen i Miljøverndepartementets planavdeling kan bekrefte at det er avholdt informasjonsmøter for de ansatte, men ønsker ikke å kommentere noe rundt selve salget. Han sier det er stor forskjell på gi intern informasjon, og hva de er beredt på å gå ut med eksternt.

– Vi er ikke klare til å frigi noe informasjon om et eventuelt salg fordi alle detaljer ennå ikke er på plass, sier Ellingsen.

Han kan heller ikke si noe om når departementet eventuelt vil være klare til å gi noen kommentarer rundt salget.

Imidlertid kan administrerende direktør Rune Zakariassen i Ugland IT bekrefte overfor Ringerikes Blad at de har kjøpt den gjenværende delen av Kartverkets markedsdivisjon og overtar ansvaret for de 25 ansatte allerede fra onsdag. Og at arbeidsplassene deres vil bli værende i Ringerike.

Zakariassen kan også fortelle at de ansatte vil holde til i Kartverkets lokaler på Hvervenmoen fram til nye lokaler er klare.

– Vi har inngått en foreløpig leieavtale med Kartverket, men har samtidig satt i gang en prosess for å finne andre egnede lokaler i Ringerike, forteller Zakariassen.

Artikkeltags