- Kan bli stort

INNOVATIVT: Inge Lauwers, Oddvard Hagen, Grethe Ghanizadeh og Camilla Løkvik Lingaas gleder seg over fylkesstøtte til Kreativ Pluss.

INNOVATIVT: Inge Lauwers, Oddvard Hagen, Grethe Ghanizadeh og Camilla Løkvik Lingaas gleder seg over fylkesstøtte til Kreativ Pluss. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Kreativ Pluss-gründerne har store forventninger til en ny kulturnæring. Det har fylkeskommunen også, og bevilger sekssifret støtte.

DEL

Det har Buskerud fylkeskommune også, som har bevilget 191.625 kroner til forprosjektet.

- Kreativ Pluss kan bli stort, sier Camilla Løkvik Lingaas (Midtfylket Teaterverksted), Grethe Ghanizadeh og Inge Lauwers (Ringerike kulturskole).

Sammen har de sydd sammen et tilbud som i første omgang går til bedrifter i Buskerud, men som i en videreføring kan bli et prosjekt på nasjonalt nivå.

Nytenkning

- Dette er nytenkning med faglig, solid fundament, sier en stolt kulturskolerektor, Oddvar Hagen.

- Nå skal vi jobbe aktivt for å selge inn prosjektet til bedrifter i distriktet, sier Løkvik Lingaas.

- Kreativ Pluss?

- Et workshop-prosjekt. Bestående av tre elementer, skapende kunst, teatersport og musikk. Myntet på både ledelse og ansatte i bedrifter, som binder seg til et to års prosjekt som skal munne ut i en forestilling med innleide profesjonelle i Ringerike Kulturhus. Der folk får prøve seg på forskjellige kunstformer etter ønske.

Og de tre som skal formidle kunnskap, viten og inspirere er nettopp Løvik Lingaas (teater), Ghanizadeh (sang og musikk) og Lauwers (kunst).

Synergieffekt

- Vi tror dette kan bli et prosjekt med mange synergieffekter, sier Lauwers.

- Ikke bare vil det styrke bedriftens indre liv og gi muligheter til å drive med helt andre ting enn man gjør til daglig. Det vil også bidra til å sette fokus på distriktets kulturliv og forhåpentligvis øke det kulturelle forbruket.

- Vi håper også at det på sikt kan gi flere kulturelle arbeidsplasser, sier Løvik Lingaas.

- Og at det kan inspirere folk til å ta i bruk talenter de kanskje ikke trodde de hadde, sier Ghanizadeh.

De tre innovatørene vektlegger imidlertid at det selvsagt ikke skal være slik at alle MÅ være med.

- Men vi er helt overbevist om at markedet er der, sier de.

Fylkesprosjekt

- Det beste er at dette blir et prosjekt som kommer til å omfatte hele fylket, og at vi kan henvende oss til bedrifter både lokalt og ut i distriktene.

Allerede nå er de ute i markedet for å få napp hos bedrifter som har lyst til å delta i forprosjektet, som skal munne ut i en forestilling med tema 80-årene i kulturhuset i 2010.

- Vi er kjempefornøyde med å ha fått gehør i fylket og gleder oss til å ta fatt på oppgavene, sier gründerne.

Artikkeltags