Ensomt juletre søker gaver som varmer

Juletreet er ikke lenger ensomt. F.v. Karoline Flekkerud Rundtom, Randi Ødegaard, Anne Gomnæs og Simen Ek Tomter. Rasmus Sætrang var ikke til stede da bildet ble tatt.

Juletreet er ikke lenger ensomt. F.v. Karoline Flekkerud Rundtom, Randi Ødegaard, Anne Gomnæs og Simen Ek Tomter. Rasmus Sætrang var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hjelpen er ofte nærmere enn du tror. Denne julen er det Dialog Eiendomsmegling i Hønefoss som står for det mest hjertevarme initiativet.

DEL

– Vi ser mange slags mennesker på torget, noen går forbi kontoret hver dag, og vi føler for alle. Nå har vi lyst til å bidra til at de som trenger det mest, får en julegave som varmer, sier Randi Ødegaard i Dialog Eiendomsmegling.

Og trenger derfor din hjelp.

Gaver til Villa'n

Et julepyntet tre lyser opp i lokalene på Søndre torg. Treet er ikke lenger ensomt, et tjuetalls gaver er allerede kommet inn. Men Ødegaard håper det blir mange flere innen julaften, så mange som mulig. For tanken er at alle som vil og kan, legger en pent innpakket julegave til brukerne av Villa'n under treet.

Inspirasjon har hun hentet fra Drammen, hvor en lignende idé skapte bredt engasjement. Responsen har heller ikke latt vente på seg her i Hønefoss. Fra matbutikker, klesforretninger og andre som mer enn gjerne bidrar. Også privatpersoner. For rausheten er der, nå også det gode formålet:

– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger så langt. Og det kan virke som om folk setter pris på muligheten til å gi, uten at de trenger å banke på døra til Villa'n selv, sier Ødegaard.

Dialog Eiendomsmegling er byens minste meglerkontor, men har kanskje det største hjertet? Randi Ødegaard fikk ideen til årets gaveaksjon.

Dialog Eiendomsmegling er byens minste meglerkontor, men har kanskje det største hjertet? Randi Ødegaard fikk ideen til årets gaveaksjon. Foto:

LES OGSÅ: Lokale meglere bruker fortsatt takstmann

I god stand

Når det gjelder gavene, er tanken at det skal være noe som varmer i en kald tid. Gjerne hjemmestrikket.

– Det må være noe ordentlig, noe som er i god stand. Og vi ønsker at gavene merkes godt, som for eksempel «Til: Mann, medium», slik at det blir mer personlig.

– Hva gjør dette initiativet med dere som jobber på kontoret?

– Vi har det veldig moro på jobb. Nå vi er vi jo allerede en entusiastisk gjeng som står på hodet for kundene våre, men dette gjør dagene ekstra fine, sier Anne Gomnæs.

– Og dersom dette blir en suksess, er det store muligheter for at det blir en årlig tradisjon, sier Ødegaard med et smil.

Rørt av engasjementet

Følelsene er også i sving i Villa'n.

– Vi er helt rørt her vi sitter, sier Gro Rensel når vi ringer fredag ettermiddag.

Da har hun allerede fått en telefon fra Randi Ødegård, og sett annonsen i avisen.

– Det var både overraskende og gledelig å høre at Dialog Eiendomsmegling står bak en slik innsamling. Og for brukerne blir det veldig spennende å vite at det ligger flotte gaver under juletreet i år, forteller Rensel.

– Vi har sagt at vi ønsker oss varme gaver, som luer, skjerf, noe å ha på fingrene og sokker. Kanskje særlig det siste. Men også kaffeposer, sjokolade og spiselige gaver med lang holdbarhet er fint.

Gro Rensel og Annlaug Helgerud driver Villa'n, et behandlingssenter for rusavhengighet midt i byen. Til jul får brukerne gaver å legge under treet.

Gro Rensel og Annlaug Helgerud driver Villa'n, et behandlingssenter for rusavhengighet midt i byen. Til jul får brukerne gaver å legge under treet. Foto:

Flest menn

Rensel forteller at det er omtrent 40 personer som er innom Villa'n i løpet av uken. De fleste er menn, kvinner er i fåtall. Det vil derfor være størst behov for gaver egnet for menn, forteller hun.

Slik kan du bidra: Gaver til Villa'n kan legges under treet hos Dialog Eiendomsmegling på Søndre torg alle hverdager i åpningstidene. Disse blir overlevert Rensel og brukerne før julehelgen.

For to år siden skrev journalist Anette M. Hallquist en nydelig julereportasje om og med brukerne av Villa'n. Verdt et gjensyn!

Artikkeltags