Både Jevnaker, Hole og Ringerike frivilligsentraler samler også i år inn julegaver til barn og unge som av forskjellige årsaker ikke får så mange pakker under treet.

Dette er tredje året med slik innsamling, og det har vært en stor suksess tidligere.

– Det har kommet inn mange fine gaver og det er inspirerende å se hvordan lokalmiljøet engasjerer seg i saken. Givergleden har vært enorm, skriver frivilligsentralene i Hole og Ringerike en pressemelding.

Ny eller ubrukt

Jula er jo en deilig høytid for de fleste, og i mange familier er det gaver i overflod. Hvert år dukker utfordringen opp: Hva gir man til den som har alt?

 

Men jula kan også være veldig vanskelig for barn og unge som opplever et stort forventningspress til både klær, utstyr og fritidsaktiviteter. Ikke alle foreldre har god nok økonomi til å kjøpe noe av det barna ønsker seg.

Nå kan du altså bidra med en hyggelig overraskelse til disse barna. Gaven må være ny eller ubrukt, og kan være kjøpt eller laget.

– Det er synd at lykke noen ganger blir assosiert med ting og kjøpekraft, men gavene er alltid populære og gir en god følelse for alle, skriver frivilligsentralene.

– Alle gaver er kjærkomne, uavhengig av pris og innhold.

Gavekort gir frihet

Øyvind Sogn i Jevnaker frivilligsentral håper mange vil gi et gavekort på en leke-, sports- eller klesbutikk. Da får foreldrene mer frihet til å velge om de vil kjøpe en ting de vet barnet ønsker seg, eller å gi gavekortet under treet slik at det kan brukes under januarsalget.

Dessuten blir det lettere å fordele gavene til bygdas innbyggere.

– Det er små forhold og relativt få familier det gjelder lokalt. Veldig mange er glad i å kjøpe gaver til jenter i alderen fra 3 til 10 år, og da blir det vanskelig å fordele rettferdig. På Jevnaker har vi barn i alderen  fra 0 til 18 år, og av begge kjønn, forklarer han.

Sogn forsikrer at gavene uansett kommer noen som trenger det til gode. Tidligere har de sendt gaver som blir til overs til Frelsesarmeen.

 

Gavene må uansett merkes med kjønn og alder på de den kan passe til. Det må også skrives på hva gaven inneholder – og antatt verdi.

– Sistnevnte er fordi at søsken skal få en gave som har cirka samme verdi, opplyser frivilligsentralene i Hole og Ringerike.

Innsamlingen begynner i neste uke og fristen for innlevering er 11. desember.

Barnevernet deler ut

Gavene blir liggende under treet på sentralene en stund, før de blir levert til barnevernet i kommunene. Det er barnevernet som gir gavene til dem som trenger det.

– Vi takker for all velvillighet med ønske om en fredfylt julehøytid, skriver Hole og Ringerike frivilligsentraler.