Gå til sidens hovedinnhold

Jubler for professorer

Artikkelen er over 9 år gammel

Når studiene starter opp igjen til høsten, kan HiBu smykke seg med totalt ni professorer i staben.

- Dette er vesentlig for studiestedets renommé, fastslår dekan Hans-Anton Stubberud.

Ambisjoner er å ha en handelshøyskole i Hønefoss som er på like høyt nivå som studiekvaliteten på anerkjente Handelshøyskolen BI og Norges Handelshøyskole i Bergen (NHH).

- Det er viktig å kunne tilby studenter hele studieløp, og det er stadig viktigere hvor en har tatt utdanning. En del av våre studenter plukkes ut før de er ferdige med studiene, forteller rektor Kristin Ørmen Johnsen.

Mange søkere

- Vi utlyste tre professorater for å bygge opp handelshøyskolen og å kunne tilby doktorgradsutdanning i 2013.

Ansettelseskomiteen fikk mange søkere.

- Det er et kvalitetsstempel at vi fikk så mange søkere til stillingene. Vi er veldig stolt av å ha et fagmiljø som rekrutterer forskere nasjonalt, sier rektoren.

- I tillegg hadde vi en intern søker fra Ringerike. Fra høsten blir det fire nye professorer og totalt sju på heltid og to på deltid i økonomi og administrasjonsmiljøet. Det er strålende, sier Ørmen Johnsen.

Håvard Næss har jobbet på høyskolen i 12 år og er en av de fire nye professorene.

- Vi har like høyt nivå og like god kvalitet på studiene. Når vi blir såpass mange i fagmiljøet, er vi forbi sårbarhetsstadiet. Vi har også gode samarbeidsrelasjoner med BI og NHH, forteller Næss, som er professor i strategisk ledelse og reiseliv.

De andre tilsatte er: Frede Selnes (kommer fra BI), Leif Hem (kommer fra NHH) og Nina Iversen (kommer fra NHH/SNF – Samfunns- og næringslivsforskning).

Kjent i fagkretsen

- For studiestedets renommé er det vesentlig med profilerte navn. Dette har betydning når studenter skal velge studiested, mener Hans-Anton Stubberud.

Et tyngre fagmiljø gir fordeler:

- En får tilgang til et enda større internasjonalt nettverk. Studenter får mer internasjonale læringsmiljøer – noe som stadig blir viktigere for studentene.

Suksessrik merkevarebygging av handelshøyskole i Hønefoss, krever at campus og miljø gjenspeiler studietilbudet.

- Vi jobber med studenthybler og å kople høyskolen med en bru over til Schjongslunden og ned til sentrum. Campusutvikling skal være i tråd med satsingen. Og vi må, i tillegg til det faglige, også utvikle campus med fysisk infrastruktur til en enda mer moderne og framtidsrettet campus, mener HiBu-rektoren.