Jon og Maria skal drive Ringkollstua

VERTSKAP: Jon Guldal og Maria Solberg skal i tillegg til å drive Grand Hotel i Hønefoss holde Ringkollstua åpen for skipublikum og arrangere selskaper.

VERTSKAP: Jon Guldal og Maria Solberg skal i tillegg til å drive Grand Hotel i Hønefoss holde Ringkollstua åpen for skipublikum og arrangere selskaper. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

I to sesonger har Ringkollstua vært stengt. Nå skal stua åpnes igjen.

DEL

Det har vært mye fram og tilbake med driften av Ringkollstua. De siste to skisesongene har dørene vært stengt på det populære utfartsstedets kafe.

Onsdag ettermiddag signerte Ringkollstua AS og Grand Hotel i Hønefoss kontrakt i Ringkollstua. Den innestengte luften skal byttes ut med friske krefter.

Jon Guldal og Maria Solberg, som kalles vertskap på Grand Hotel, skal ha samme rolle i Ringkollstua.

- Vi trenger noen godkjenninger først, men er i gang når skisesongen starter. Det blir i hvert fall åpent i helgene, lover Guldal, som gleder seg til å skape liv i stua.

LES OGSÅ: - Får statsstøtte også i 2010

- Det er synd at et sted som dette skal stå tomt. Dette er jo storstua til Ringerike.

Å drive stedet har ikke vært noen lukrativ virksomhet. Grand Hotels eiere, Trond Jørgensen og Frode Hagen, og vertskapet mener at lokalene kan gi overskudd. Kombinasjonen hotell og fjellstue har de tro på.

- Driften blir samkjørt. Her på Ringkollen kan vi ha større selskaper enn på hotellet. Dette er et ypperlig sted å ha selskap. De som har drevet her før, har ikke hatt overnattingstilbud. Vi kan samarbeide med oss selv og kan tilby overnatting en mil ned i bakken, sier Guldal.

LES OGSÅ: Slik kan det bli overnatting på Ringkollstua

- Med modellen vår, blir Ringkollstua et bra supplement til Grand Hotel, mener Hagen.

Foruten fullt kjøkken, er det i den største stua plass til cirka 100 gjester. I tillegg er det en mindre peisstue, et møterom, hems, dusj og toaletter.

Artikkeltags