Randsfjordfestivalen stanset alle aktiviteter på grunn av sterk vind

  Artikkelen er over 1 år gammel

  Det gjelder heldigvis ikke konserten fredag kveld.

  DEL

  Åpningen av badeparken og festivalen fredag startet med solgløtt, men utover ettermiddagen har vinden økt på.

  Ved 17.15-tiden melder Randsfjordfestivalen på Facebook at de nå har stengt alle aktivitetene på land og vann på grunn av svært mye vind.

  Dette gjelder heldigvis ikke gratiskonserten for barn og unge, som etter planen skulle starte klokken 18.

  Stengte telt

  Ringerikes Blads journalist på stedet, Ole Edvin Tangen, kan fortelle at det kommer noen skikkelige vindkuler. Mannskaper gjør sitt beste med å berge det som er av partytelt ved Haugerstranda.

  Konsert-teltet ser ut til å stå støtt, men ved 18-tiden er fire andre telt stengt. Det har gått hardt ut over noen trær og gjerder, men det er mange vakter som passer på sikkerheten.

  – Folk koser seg likevel, rapporterer Tangen.

  VINDFULLT: Noen trær ved Haugerstranda har bøyd av for vinden. Det er mange vakter og sikkerheten for publikum virker god.

  VINDFULLT: Noen trær ved Haugerstranda har bøyd av for vinden. Det er mange vakter og sikkerheten for publikum virker god. Foto:

  Noe konsertpublikum har begynt å komme, og gratiskonserten skal altså holdes inne i et telt.  Ved 17.30-tiden nærmer det seg innslipp.

  Ringerikskraft har meldt at de har høynet beredskapen i distriktet fredag, på grunn av sterk vind. Ifølge yr.no er det nå frisk bris på Jevnaker. Vinden skal løye til laber bris om et par timer, men først ved 23-tiden er det meldt om lett bris.

  Lørdag morgen ser det ut til at solen skal skinne, og selv om det vil skye over etter hvert, er det meldt om opp mot 20 grader og lite vind.

  LES OGSÅ: Vinden tar tak og stillaser i sør og øst – flere togstrekninger stengt

  KLARE FOR KONSERT: Gratiskonserten fredag kveld foregår i et telt, og publikum har begynt å komme. De koser seg til tross for vinden!

  KLARE FOR KONSERT: Gratiskonserten fredag kveld foregår i et telt, og publikum har begynt å komme. De koser seg til tross for vinden! Foto:

  Måtte avlyse i Rygge

  På grunn av uværet måtte Ryggefestivalen avlyse sine konserter fredag kveld, skriver NTB.

  – Dette er selvfølgelig veldig beklagelig, men vi jobber nå med å få utvidet programmet på lørdag isteden. DDE har bekreftet at de gjør om på sitt program og kommer lørdag, sier festivalsjef Kjetil Børdalen-Elstad.

  Et barnearrangement lørdag ettermiddag vil også utgå. Folk som har kjøpt billetter til fredag, kan bruke dem lørdag eller få pengene igjen, sier arrangøren til NTB.

  LES OGSÅ: Da badeparken endelig åpnet, tittet sola fram på Jevnaker - i hvert fall for et øyeblikk

  Artikkeltags