Ordføreren overrasket festivalgjengen på fest: – Har løftet Jevnaker en divisjon opp

HEDER: Med blomster, diplom og en sjekk troppet ordfører Lars Magnussen og kulturleder Øyvind Norstrøm opp på Glassheim.

HEDER: Med blomster, diplom og en sjekk troppet ordfører Lars Magnussen og kulturleder Øyvind Norstrøm opp på Glassheim. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Randsfjordfestivalen telte 10.000 besøkende i sommer. Slik suksess vanker det kulturpris for.

DEL

Lørdag kveld arrangerte Randsfjordfestivalen en enorm frivilligfest på Glassheim på Jevnaker. I kulissene snek ordfører Lars Magnussen og kulturleder Øyvind Norstrøm seg rundt. Med blomster, diplom og en sjekk, skriver avisen avisen Hadeland.

Tellesystemet til festivalen skiller riktignok ikke antall ansikter, så, som det ble påpekt fra scenen, blant de 10.000 hadde nok flere vært der minst to ganger. Men likevel: At historiens andre Randsfjordfestival, den første over to dager, ble en gedigen suksess kan det ikke være tvil om.

Ole Henrik Pedersen og Espen Hagen mottok prisen på vegne av festivalgjengen.

Ole Henrik Pedersen og Espen Hagen mottok prisen på vegne av festivalgjengen. Foto:

– Umåtelig stolte over dere

Da Magnussen tok ordet sparte han ikke på lovordene, både overfor de som hadde ideen først - Espen Hagen og Ole Henrik Pedersen, og de frivillige.

– Statistikken sier at det er vanskeligere å mobilisere frivillige i dagens Norge enn tidligere, men Randsfjordfestivalen har vist at det går an. Dere har vist at utrolig mange i jevnakersamfunnet har noe å bidra med, så lenge de kan yte etter evne og interesse, og mot et felles mål.

Ordføreren ramset opp politikernes ambisjoner for Jevnaker, og slo fast:

– Alt dette vil kommunen – og alt dette gjør Randsfjordfestivalen. Kommunen setter enormt stor pris på arbeidet dere på svært kort tid har gjort. Dere har bidratt til å løfte Jevnaker enda en divisjon opp, som turist- og opplevelsesdestinasjon. Vi er umåtelig stolte over dere.

PRIIS: Jevnaker kommune og ordfører Lars Magnussen setter enormt stor pris på arbeidet ildsjelene bak Randsfjordfestivalen har gjort på svært kort.

PRIIS: Jevnaker kommune og ordfører Lars Magnussen setter enormt stor pris på arbeidet ildsjelene bak Randsfjordfestivalen har gjort på svært kort. Foto:

LES OGSÅ: 1000 besøkte badeparken uka etter festivalen: – VANN-vittig bra!

Nærmere 100 båter gjorde Randsfjordormen 4,78 kilometer lang lørdag 11. august. Video: Roger Fløttum, Søndre Land kommune

– Ingen mer verdig kandidat

På dette tidspunktet hørte tilhørerne bare en begeistret ordfører, men så ble Norstrøm kommandert opp med en koffert og ordføreren ikledde seg ordførerkjedet.

Da er det høytid og alvor – men fortsatt rom for skjemt; for fra salen lød det:

– Du er så jålete du, Lars!

Dermed ble prisen høytidelig delt ut.

LES OGSÅ: Hadelandsprisen til Randsfjordfestivalen: – En kjempeboost for det videre arbeidet!

– Det fantes ingen mer verdig kandidat enn Randsfjordfestivalen. Det er bare helt fantastisk hva dere har fått til. Tusen takk for innsatsen dere alle har bidratt med. Det har vært ei rask reise, og dere har vokst. Jeg er sterkt imponert over det som har skjedd, fortsatte ordføreren, og la litt mer alvorlig til:

– Det betyr jo at vi har litt forventninger til det som skjer videre også. Ta vare på hverandre, ikke drive hverandre på felgen, men sørg for å holde koken, sa han, og antydet at kanskje må festivalledelsen tenke på å ikke drive alt  på frivillig basis etter hvert.

LES OGSÅ: Nå skal også de minste få badepark i Randsfjorden

– Vil spørre om hjelp igjen

Dét kommenterte ikke festivalgeneral Hagen, men han benyttet igjen å takke frivillige, og kommunen, for all hjelp.

– Er det noe jeg oppdaget da Ole Henrik og jeg gikk våre turer bort til Haugerlandet for to-tre-fire år siden, så var det alt jeg ikke kan. Vi fortsetter, men vi trenger hjelp – og vi kommer til å spørre dere igjen, sa Hagen og avsluttet med å takke kommunen for å være velvillig.

Magnussen lovet ingen penger, men forsikret at kommunen skal fortsette å være en støttespiller for festivalen.

Randsfjordfestivalen arrangeres i år 9. og 10. august. Det er allerede klart at Postgirobygget kommer.

LES OGSÅ: – Det blir Randsfjordfestival neste år også! 

Kommunen direktesendte overrekkelsen på sin Faceobook-side. Sendingen kan du se under:

Artikkeltags