Gå til sidens hovedinnhold

Vegvesenet rigger seg til for å bygge ny E16

Artikkelen er over 5 år gammel

Statens vegvesen er i gang med å sette opp brakker på Jevnaker for å gjøre seg klare til bygging av ny E16.

Det bygges i disse dager ved Jevnaker stasjon.

Statens vegvesen er i gang med forberedelser til bygging av ny E16 mellom Eggemoen og Olum. Derfor jobbes det med å sette opp en kontorrigg på Jevnaker. Det skriver vegvesenet i en pressemelding.

Mer aktivitet framover

Ifølge meldingen vil aktiviteten på prosjektet øke i tiden framover, til Stortinget skal gjøre endelig vedtak om finansiering. Dette forutsatt at kommune og fylkeskommune vedtar at utbyggingen kan delvis finansieres med bompenger.

– For å få til en effektiv prosjektledelse- og gjennomføring er det nødvendig med kontorplasser i tilknytning til utbyggingsområdet, skriver vegvesenet videre.

Det forventes at riggen skal kunne tas i bruk i løpet av mars neste år.

I dag bestemmer politikerne seg

Tirsdag sa politikerne i formannskapet nei til bompengeinnkreving på eksisterende vei. Blant andre ordfører Lars Magnussen og resten av Ap frykter at et slikt utfall vil føre til at veiplanene skyves ut i evigheten.

I dag skal kommunestyret behandle saken.

Fordi Ap og Sp har gått sammen om en avtale og Høyre har gått bort fra sitt valgløfte til velgerne, tyder alt på at det blir et soleklart flertall for bom på eksisterende vei.

Bompenge-saken er den første i dagens møte, som begynner klokken 10. Abonnenter kan følge debatten direkte her på ringblad.no!

Vi fulgte også !

LES OGSÅ: Høyre om løftebruddet: – Måtte si ja til bom på gammel vei

Les også

Valgløfter uten verdi

 

Kommentarer til denne saken