Det var rett og slett stint i auditoriet på Thorbjørnrud hotel: Folk både sto og satt i trappene, satt nesten oppå hverandre bak de bakerste stolradene – og ut av dørene.

Løsningen for dem som ikke fikk plass, ble å se møtet via streamingen på ringblad.no i et møterom på hotellet!

Ordfører Lars Magnussen (Ap) anslo at det måtte være minst et par hundre til stede.

Alle innbyggere over 16 år var invitert til folkemøtet, men det var ikke mange av de yngste stemmeberettigede å se i salen. I Jevnaker skal også 16- og 17-åringer få si sin mening i innbyggerundersøkelse og folkeavstemning.

Magnussen åpnet møtet med å gå igjennom prosessen, intensjonsplanen og ordførerens egne vurderinger av fordeler og ulemper ved en rekke momenter som står sentralt i debatten. Hele denne listen presenterer vi på ringblad.no torsdag formiddag!

Etter en kort pause besvarte rådmannen og politikerne, først og fremst ordfører Magnussen og Sps Harald Antonsen, skriftlige spørsmål publikum hadde levert inn. Her var folk særlig opptatt av eldreomsorg, arbeidsplasser, bompenger og hvorvidt den rådgivende folkeavstemningen faktisk vil ha noe å si.

Publikum fikk også anledning til å stille spørsmål muntlig, og i denne bolken ble det vel så mye meningsytringer som spørsmål.

Og applausen til tydelige sammenslåings-skeptikere avslørte hvordan stemningen er i Jevnaker ...

Fikk du ikke med deg folkemøtet? Ringerikes Blad sendte hele møtet direkte, og legger ut opptak i løpet av kvelden.

Les mer om folkemøtet på ringblad.no torsdag!

SVIMMEL? FÅ OVERSIKT HER:
Alt du trenger å vite om kommunereformen