Hver høst inviteres det til populære familiearrangementet.

"- Besøk brannstasjonen vår og lær om brannvern, publikum kan glede seg til konkurranser, gratis bevertning til barna og spennende demonstrasjoner", reklamerer brannstasjonene på Facebook.

- Hos oss har det vært bra med besøk, og vi har sett en jevn økning de siste årene, sier brannsjef Tonny Jensen på Jevnaker Brann- og Redning. Han sier arrangementet er veldig positivt, og tilbakemeldingene svært gode.

- Vi tror mange har god nytte av dette. Her blir det spennende demonstrasjoner og litt ekstra for ungene, det er alltid populært, sier Jensen.

På brannstasjonen i Hønefoss forventes også fullt innrykk.

- Vi ønsker å rette fokus mot forebyggende brannvern, sier varabrannsjef Tollef Buttingsrud ved Ringerike Brann- og Redningstjeneste. Spesielt de unge er svært begeistret over arrangementet, og gir utelukkende positive tilbakemeldinger.

På lørdag skal publikum få demonstrert slukking av forskjellige branner. Det blir stands og du kan få møte Sivilforsvaret, politi og ambulansepersonell. Barna kan få prøvesitte inni en brannbil, det blir kunnskapsløype med premier, og demonstrasjon av CO2- og pulverapparater. Barna kan få teste vannslangene og sprute på blink, og det blir litt å bite i. I år blir det også salg av kaffe for prosjektet "Brannmenn mot kreft".

- Brann er vi ikke i kontakt med hver dag. Det er både spennende og skummelt, og vi må håndtere det med respekt. Det er greit å vite hva man skal gjøre dersom det begynner å brenne, sier Buttingsrud.

LES OM ÅPEN DAG PÅ BRANNSTASJONEN I HØNEFOSS I FJOR: Ber deg ha brannøvelse hjemme og Nå skal det bygges ny brannstasjon!