Irene Granvoll forklarer at hun fredag hadde full tørkesnor med sengetøy og klær etter å ha hatt overnattingsgjester.

Hun hadde tenkt å ta inn tøyet før hun la seg fredag kveld, men valgte å vente til neste morgen. Da hun sto opp lørdag fikk hun seg en lite hyggelig overraskelse.

Til sammen elleve dynetrekk, tretten putetrekk og en olabukse var borte fra tørkesnora. Klesklypene som tøyet var festet med, lå strødd utover plenen.

– Noen hadde tydeligvis vært her i løpet av natta og forsynt seg fra tørkestativet. Jeg forstår ikke at folk kan være så frekke. Dette synes jeg er skikkelig guffent og det føles utrygt, forteller Granvoll.

Hun forklarer at hun mandag kommer til å anmelde tyveriet.

– Slikt vil vi ikke ha noe av her, sier hun og broren Svein Granvoll, som bor i et anneks på søsterens eiendom.

Hull i gjerdet

Granvoll bor i Parallellvegen på Jaren, ved arbeidet med nye riksveg 4. Hun forklarer at den tidligere støyskjermingen mellom huset og riksvegen nå er tatt bort.

Fram til ny støyskjerming kommer på plass, er det nå kun et nettinggjerde som skiller eiendommen og anlegget. Da Granvoll oppdaget den forsvunne klesvasken, så hun samtidig at det var blitt hull i dette gjerdet.

– Jeg er sikker på at hullet ikke var der fredag. Nå mistenker jeg at de som har tatt tøyet har kommet inn i hagen nettopp derfra, forklarer hun.

– Bittert

– Jeg har bodd her i 28 år og aldri blitt frastjålet noe. Selv om det bare er snakk om ting, så er det likevel bittert. En tror jo ikke folk vil komme å stjele klesvasken på snora. Nå har de ikke tatt alt som hang der, men det var mye nytt sengetøy, sier Granvoll videre.

Nå oppfordrer hun folk til å være forsiktig med hva en har stående i hagen.

– Det er trist at det har blitt slik, avslutter hun.