Gå til sidens hovedinnhold

Elgjakta trues av tørken

Artikkelen er over 3 år gammel

Mange norske skytebaner er stengt på grunn av tørken. Det kan gjøre at jegere ikke får tatt den obligatoriske skyteprøven før jakten starter om kort tid.

Jegere som jakter storvilt med rifle må ta en årlig skyteprøve for å sikre en human jakt. Denne skyteprøven gjennomføres på en skytebane, men på grunn av skogbrannfaren er mange skytebaner stengt. Det kan skape utfordringer for jegerne.

– Å gi den enkelte jeger fritak fra kravet om bestått skyteprøve er ikke et tiltak vi vurderer som aktuelt slik situasjonen er nå. Jegerprøven er viktig for å sikre en human jakt og for å være trygg på at jegeren kan skyte og treffe dyret riktig, sier seniorrådgiver Arild Sørensen i Miljødirektoratet til NTB.

Rådyrjakten starter 10. august, mens villreinjakten starter 20. august. I løpet av september starter jakten på hjort og elg.

Sørensen understreker at det er store variasjoner i skogbrannfaren, og oppfordrer jegere til å undersøke om andre skytebaner i er åpne, selv om den nærmeste banen er stengt. Lokallagene av Norges jeger- og fiskeforbund eller Det frivillige skyttervesen vil ha oversikt over hvor det er mulig å få tatt skyteprøver.

Samtidig kan det også bli lagt ned lokale forbud mot skyting i jaktområder som følge av skogbrannfaren.

– Det er en mulighet for at også jakten kan bli rammet av skogbrannfaren enkelte steder. Det vil i så fall være det lokale brannvesenet som tar beslutning om eventuelle skyteforbud, sier Sørensen.

Les også

Opprydding ble 2,5 millioner dyrere enn forventet: Innendørs skytebane kan ryke på Vågård

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.