Innvandrerdugnad for nasjonaldagen

DUGNADSGJENGEN: Ali Nakhla (bak til venstre), Kobra Salimi, Ahmed Salimi, Said Salama, Dia Salama, Sohaib Salam, Bilan Nakhla, Sakher Hasan (foran til venstre), Parviz Salimi og Baker Salama stiller alle på søndagens dugnad.

DUGNADSGJENGEN: Ali Nakhla (bak til venstre), Kobra Salimi, Ahmed Salimi, Said Salama, Dia Salama, Sohaib Salam, Bilan Nakhla, Sakher Hasan (foran til venstre), Parviz Salimi og Baker Salama stiller alle på søndagens dugnad. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Søndag samles en gjeng innvandrere for å rydde i Hønefoss til 17. mai.

DEL

Det er Parviz Salimi, flerkulturell koordinator i Ringerike Røde Kors, som har tatt initiativet til dugnaden. Gjengen samles utenfor Frivilligsentralen i Arnemannsveien søndag klokka 16. Det er Søndre park, Nordre park, området ved rådhuset og rundt Voksenopplæringen ved Hønefoss skole som skal ryddes for søppel og gjøres i fin stand til nasjonaldagen.

- Det kommer mange som vil bidra. Da jeg begynte å ringe rundt var det lett å få folk til å stille opp, sier Salimi som håper enda flere vil møte opp. De håper også noen etniske norske vil stille opp. At dugnaden holdes rett før 17. mai er selvsagt ingen tilfeldighet. Innvandrerne har lagt merke til hvor viktig dagen er for nordmenn. Også for dem er den viktig.

- Dette er vårt land også og vårt hjem. Vi er en del av dette samfunnet og ønsker å gi noe tilbake, sier Salimi.

- Jeg mener en muslim må være aktiv i samfunnet. Jeg ønsker å gi noe tilbake til samfunnet. Derfor vil jeg gjerne være med på denne dugnaden, sier Sakher Hasan.

Også Baker Salama understreker at han ønsker å gi noe tilbake til samfunnet.

- Her bor vi i et land med fred og har blitt tatt godt imot og vist respekt. Da må vi selvfølgelig gi noe tilbake, sier han.

Salimi opplyser at de ønsker slike dugnader to ganger i året, en gang rett før 17. mai og en dugnad 1. nyttårsdag for å rydde opp etter nyttårsaftens feiringer.

- Det er også hyggelig å møtes på dugnader og ha det hyggelig sammen, sier han.

Artikkeltags