Innovation Camp er en årlig idékonkurranse for niende trinn, og nesten 1.700 elever har deltatt i de innledende skolerundene.

Med fokus på teknologi, design, redesign, kulturelt eller sosialt entreprenørskap har elevene jobbet i kreative prosesser for å finne fram til innovative ideer som kan løse utfordringer i lokalsamfunnet, ifølge en pressemelding fra arrangørene.

Datamaskin uten skjerm

Fra Ringerike og Hole deltar i alt fire lag. Et av lagene er EB PI TEX fra Hov ungdomsskole. De lanserer idéen "PiPro" - en datamaskin som skal forandre måten mennesker bruker datamaskiner på.

– Vi har fjernet så mange unødvendige ting, sånn som millionvis av kabler, utstyr og skjerm, forklarer de i sin beskrivelse av prosjektet.

– PiPro er den første datamaskinen som fjerner skjermen, og bruker sin innebygde prosjektor. Den kommer med Smart Touch-hjelpeskjermen på selve enheten, som skal brukes for forskjellige typer styring, med tusenvis av apper, slik som datamus, mediaspiller, Netflix, tastatur, osv, forklarer de.

VINNERE I 2016:

VINNERE I 2015: Gikk helt til topps med oppvaskbørste

To fra Haugsbygd, én fra Hole

Fra Haugsbygd ungdomsskole er to elevbedrifter med i finalen. Det gjelder "New Sight EB" og "Knoppie EB". Hole ungdomsskole har fått med elevbedriften "Shower guard EB" i finalen i Drammen.

Det kåres vinnere i følgende kategorier:

  • Mest innovative idé
  • Beste presentasjon på stand
  • Beste stand
  • Beste elevbedrift Grønt og genialt
  • Designprisen

Juryen som kårer vinnerne kommer fra lokalt arbeids- og næringsliv.