Gå til sidens hovedinnhold

Hun er ansatt som byplansjef i Ringerike

Artikkelen er over 3 år gammel

Inger Kammerud (57) frasier seg sine politiske verv når hun nå blir byplansjef i den nye strategi- og utviklingsavdelingen i Ringerike kommune.

Det opplyser Ringerike kommune i en pressemelding tirsdag formiddag.

57 år gamle Kammerud kommer fra stillingen som seniorrådgiver og prosjektleder i Jernbanedirektoratet. Hun har tidligere blant annet jobbet som kommunalsjef i Lunner kommune og som senioringeniør og prosjektleder i Statens vegvesen.

– Vi er veldig fornøyd med at Inger Kammerud har takket ja til denne stillingen. Og vi er helt sikre på at dette er den beste kandidaten til å fylle rollen som byplansjef i den nye avdelingen, sier rådmann Tore Isaksen i pressemeldingen.

Det var to kvinnelige og fire mannlige søkere til jobben. Kammeruds navn var det eneste som var unntatt offentlighet.

LES OGSÅ: Ole Einar er en av seks som vil bli byplansjef

Forlater politikken

Inger Kammerud sitter i kommunestyret for Høyre. Hun er også fast medlem av formannskapet.

– Dette er politiske verv hun vil frasi seg når hun nå går inn i stillingen som byplansjef, opplyser kommunen.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som byplansjef. Nå skal jeg sitte på den andre siden av bordet å være pådriver for å få til en god samfunnsutvikling. Med Ringeriksbanen og E16, vil Hønefoss bli motoren for hele Ringeriksregion. Utvikles Hønefoss godt, utvikles også tettstedene i kommunen, sier Inger Kammerud i pressemeldingen.

Hun tiltrer stillingen 1. september.

Les også

Terje Dahlen går fra Aka til toppjobb i kommunen

 

– En by der bilene ikke har førsteprioritet

– Det er bygd opp en stor og kompetent planavdeling i kommunen, og sammen med mine nye medarbeidere ser jeg fram til å stake ut kursen, sier Kammerud.

– Skal vi lykkes i å bli en attraktiv kommune, må vi sikre de kvalitetene som Hønefoss har, samtidig som vi evner å utvikle nye. Hønefoss er handelsbyen, men netthandelen har endret handelsmønsteret. Det blir derfor viktig å skape liv i byen gjennom flere kultur- og mattilbud som gjør at folk søker til opplevelsene som byen kan tilby. Flere boliger og arbeidsplasser sentralt gir også mer livskraft til byen, sier Kammerud. Og fortsetter:

– Jeg brenner for at Hønefoss skal bli en by der bilene ikke har første prioritet. Det er menneskene som bor i, bruker eller besøker byen som skal prioriteres. Derfor er det viktig å få på plass et transportsystem som også gjenspeiler at vi er en sykkelby. Vi sørge for en utvikling av byen som gjør at vi ønsker å bevege oss. Mange vil fortsatt være avhengig av bil, men får vi til løsninger som flere bruer for gående og syklende, vil disse snarveiene bidra til at flere kan velge å la bilen stå, sier Kammerud.

LES OGSÅ: Studentene vil ha gangbru til Schjongslunden, men hva vil DU ha? De vil høre DIN mening om byen

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.