Ingen kontroller ved skolestart

Rektor Kari Helleseter og elever på Hønefoss skole vil gjerne ha flere trafikkontroller i området ved skolen.

Rektor Kari Helleseter og elever på Hønefoss skole vil gjerne ha flere trafikkontroller i området ved skolen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

- Kaoset er det foreldrene som skaper, sier Knut Nyhus i politiet. GREIT UTEN KONTROLL? Si din mening under artikkelen

DEL

- Jeg skulle ønske politiet kunne ha gjennomført kontroller i forbindelse med skolestart, sier rektor Kari Helleseter.

Mens politiet i Søndre Buskerud i år har flere kontroller i forbindelse med skolestart enn noen gang før, har ikke politiet i Nordre Buskerud verken gjennomført eller planlagt en eneste slik kontroll.

I vårt distrikt begynte mer enn 400 førsteklassinger på skole mandag.

- Vi har ikke hatt noen kontroller i forbindelse med første skoledag som er rettet mot skolene. Vi har hatt en del andre oppdrag som vi har måttet bruke mannskaper på, sier politioverbetjent Knut Nyhus i Nordre Buskerud politidistrikt.

- Viktig at de viser seg

Kari Helleseter er rektor ved en av de mest trafikkutsatte skolene i Ringerike, Hønefoss skole.

- Rundt en byskole som vår er det mye trafikk, og vi har trafikk på timeplanen vår hele tiden. Så du kan trygt si at vi skulle ønske oss at politiet hadde vist seg her ved skolestart, sier Helleseter.

- Det er viktig at politiet viser seg ved skolen slik at elevene skjønner at det ikke bare er skolen som sier at de skal være forsiktige i trafikken, men at de ser at også politiet bryr seg om dette.

- To kontroller per skole

Takket være tilgang på flere ressurser, gjennomfører politiet i Søndre Buskerud tidenes satsing:

- Planen er at vi skal ha minimum to kontroller ved hver skole i Drammen og forhåpentligvis i hele distriktet i to uker fremover, sier trafikkoordinator Henning Skau i Søndre Buskerud til NRK Buskerud.

- Vi skal ha kontroller utover høsten, men ikke kontroller rettet direkte mot skolene. Planene er ikke endelig lagt ennå, sier Knut Nyhus i Nordre Buskerud til Ringerikes Blad.

Spesielt på morgenkvisten kan det være et sant kaos i krysset ved Hønefoss skole av foreldre i bil som leverer sine små og skolebarn som sykler eller går inn til skoleplassen.

Effekt ved kontroll?

- Vi får ikke gjort så mye med kaoset ved å ha en kontroll der, fordi kaoset er det foreldrene som skaper, sier Nyhus i Nordre Buskerud.

- Det har åpenbart noe å si at politiet holder kontrollene, fordi jeg er sikker på at det er en vekker til befolkningen. Vi gir verdifull informasjon til dem som kjører barna sine til skolen, sier Skau i Søndre Buskerud.

BØR POLITIET KONTROLLERE VED SKOLESTART? Si din mening under her:

Artikkeltags