Hvorfor ble teatergruppen lagt ned?

Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

I forkant av tirsdagens valgdebatt på Kooperativen, var Carina en av mange som sendte inn spørsmål til listetoppene via

DEL

I forkant av tirsdagens valgdebatt på Kooperativen oppfordret Ringblad.no leserne til å sende inn sine spørsmål til listetoppene. En av de som benyttet denne muligheten var Carina.

– Hvorfor ble teatergruppen lagt ned? Det koster vel ikke så mye å drifte en teatergruppe? Er det en mulighet for at teatergruppen blir opprettet igjen?spurte Carina - og fikk svar av ordfører Kjell Børre Hansen.

– Kulturskolene måtte i 2010 redusere budsjettet med 1 million kroner. Dette medførte mange endringer i tilbudene intern ved kulturskolen. Kulturskolen hadde kjøpt en ekstra tjeneste fra Midtfylket teaterverksted. Dermed er situasjnen den at man må velge om kutt skal skje i forhold til egne ansatte eller kutt i forhold til en innkjøpt tjeneste. Skolens plangruppe valgte da å prioritere faste ansatte og en teatergruppe ved kulturskolen ble lagt ned.

Hans-Jørgen Tangen hadde flere spørsmål angående Sokna stadion. Han mener løpebanen og friidrettsdelen av stadion per i dag ligner mer på en beitemark enn et friidrettsanlegg.

– Hvem har ansvar for at Sokna skole og Soknedalen IL og øvrige innbyggere i bygda skal kunne bruke denne banen i den stand den bør være? Og når kan vi eventuelt forvente at banen blir satt i den stand den bør være? var Tangens konkrete spørsmål.

I løpet av tirsdagskvelden kom svaret fra Kjell Børre Hansen:

– Det er kommunen som har ansvar for å holde stadion/banene i orden. Det er planlagt tiltak med slodding og utretning m.v.. men været har bremset fremdriften. Med andre ord, og som en gladmelding, friidrett og løpebaner blir satt i orden nå i høst.

Artikkeltags