- Hvor skal vi være hvis Regnbuen blir borte?

Roger Larsen, Ingeborg Lian Sjursen, Gerd Solfrid Akerholt, Kjell Åge Nilsen, Anita Nordhagen Lillevik, Ingerla Arvidsson og Reidun Skoglund er stolte over trimrommet og tilbudet de har på Regnbuen. Nå frykter de for fremtiden og det skaper stor usikkerhet blant brukerne.

Roger Larsen, Ingeborg Lian Sjursen, Gerd Solfrid Akerholt, Kjell Åge Nilsen, Anita Nordhagen Lillevik, Ingerla Arvidsson og Reidun Skoglund er stolte over trimrommet og tilbudet de har på Regnbuen. Nå frykter de for fremtiden og det skaper stor usikkerhet blant brukerne. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Brukerne frykter for sin egen psykiske helse hvis tilbudet legges ned.

DEL

Regnbuen er et kommunalt dagtilbud innenfor psykiatrien og har rundt 100 faste brukere.

Nå er brukerne redde for konsekvensene av rådmannens alternativer til forslag, der ett går ut på at Regnbuen legges ned.

LES OGSÅ: Vil spare 40 årsverk neste år

Frykter innleggelse og ensomhet

- Jeg har selv vært lagt inn på Røysetoppen (psykiatrisk døgntilbud) flere ganger, men etter at jeg begynte her har det gått veldig mye bedre. Jeg frykter at jeg havner rett tilbake på Røysetoppen dersom Regnbuen legges ned, sier en av brukerne.

De frykter også mer ensomhet og at folk som ikke orker å gå så mye ut i samfunnet blir isolerte uten dette tilbudet som gir en veldig trygghet i hverdagen.

- Hvor skal vi være hen hvis Regnbuen blir borte? spør Ingeborg Lian Sjursen.

De er alle veldig fornøyd med tilbudet de får på Regnbuen og roser de ansatte.

- Dette er det stedet jeg går når jeg ikke orker å gå andre steder og her kan du alltid slå av en prat med dem som jobber her uten å bestille time på forhånd, sier en av brukerne.

Sosial glede

Roger Larsen fremhever hvor sosialt og fint de har det på Regnbuen. De har aktiviteter som strikking, sying, baking, dansing, yoga og trim. De har til og med en brukerklubb som arrangerer to turer til Sverige hvert år og flere andre mindre turer.

- Her er det høyt under taket og plass til en god latter, sier Anita Nordhagen Lillevik.

De understreker at det er mye humor og glede på Regnbuen, samtidig som brukerne forstår hverandre og gir hverandre omsorg når det trengs.

Brukerne er også glade for at de kan komme til Regnbuen, selv om de har en dårlig dag og at det ikke stilles noen krav til dem de dagene de ikke orker det.

Inviterer politikerne

Brukerne legger ikke skjul på at det ville blitt tyngre dager for dem uten Regnbuen.

Nå utfordrer de politikerne til å besøke Regnbuen før de tar avgjørelsen.

- Politikerne vet ikke hva vi driver med her. De bør besøke oss før de bestemmer seg, mener Larsen.

Imot sammenslåing

Brukerne er også skeptiske til forslaget om å slå seg sammen med Fontenehuset. Flere av dem har vært innom Fontenehuset, men tilbudet der har ikke passet dem. De viser til at brukerne på de to stedene gjerne har forskjellige behov og at stedene drives ulikt.

Kostnadene med Regnbuen er beregnet til om lag 600.000 kroner for 1,5 årsverk.

Artikkeltags