Hva vil du egentlig, Løland?

Artikkelen er over 16 år gammel

Ole Jakob Løland har ikke lyst til å snakke noe særlig om personlige ønsker foran torsdagens behandling av hans sak i Ringerike kommunestyre.

DEL
Løland håper at politikerne ser på det rent juridiske i fritakssaken og ikke legger politikk i avgjørelsen, selv om det sikkert er vanskelig å se bort i fra at hans gjeninntreden vil velte det borgerlige flertallet i kommunen. Flertallet bør ikke bare la makta rå, mener han.

- Jeg håper på en mest mulig ryddig behandling av saken, sier Løland, som har tenkt å møte opp som tilhører i kommunestyret.

Han synes ikke det har blitt mindre byrdefullt å være student siden han søkte og fikk fritak fra kommunestyret. Årsaken til at Løland nå har søkt om å få gjøre sin samfunnsplikt igjen, er uttalelsene fra en jusprofessor på Blindern.

Ut i fra professorens tolkning av kommuneloven, mener studenten at administrasjonen og ordføreren i Ringerike ikke tolket loven rett da han fikk fritak.

- Sannsynligvis var det ikke hjemmel for fritaket, sier han.

- Hva vil du egentlig?

- Jeg har ikke lyst til å si noe mer enn det jeg har sagt tidligere. Saken dreier seg om hva jeg har plikt til å gjøre. Man må følge spillereglene, mener Løland.

I en avstemming på lokalavisens internettside har leserne gitt et nokså klart svar på om Ole Jakob Løland bør inn i kommunestyret igjen. 28 personer hadde i går ettermiddag svart nei, mens 13 svarte ja.

Hvis kommunestyret sier «ja» til søknaden, vil han få plass som representant for SV. Venstres vararepresentant som har rykket opp, Anne Marit Gunvaldsen, blir dermed degradert og partiet mister en plass i rådhussalen.

Artikkeltags