JEVNAKER: – Denne seieren sammen med Solvingens Chablis, en jaktgolden som jeg til daglig omtaler som Chili, er min beste prestasjon innen idrett. Jeg rangerer NM-gullet foran bronsemedaljen i sprangridning som jeg vant for noen år siden, sier 31-åringen, som er bosatt i Hakadal.

Hun stilte i eliteklassens finale med tre hunder, men de to andre ble begge diskvalifisert. Derimot ble det tredjeplass sammen med Chili i den vanlige eliteklassen. Klubbvenninnen Nina Tandberg ble nummer 19 sammen med border collien Trym.

Ikke helt perfekt

– Seieren kom helt uventet på meg. Etter at jeg og Chablis hadde gått banen, var jeg forberedt på minst to eller fire poengs trekk. Innsatsen var bra, men i dette selskapet må alt være perfekt. Vi hadde et par småfeil underveis, blant annet da Chili ikke oppfattet kommandoen min tidsnok. Her forsvant to poeng, sier Karianne Johansson.

Den 31 år gamle skogoppsynslederen fikk 194,5 poeng av 200 oppnåelige. Ytterligere en konkurrent hadde samme poengsum, men Johansson gikk foran på bedre tid.

– Etter hvert som resultatlisten ble presentert nedenfra og oppover, og navnet ikke ble nevnt, begynte jeg å forstå at det hadde gått bra. Da jeg innså at det ble minst medalje, var jeg fornøyd, og så ble det gull. Det er helt utrolig, sier Karianne Johansson.

 

Unngå å bli disket

Nina Tandberg var finaleklar på bakgrunn av prestasjoner tidligere i år. Ifølge reglene teller de tre beste enkeltresultatene, og etter samlet poengsum, er de 50 beste finaleklare i NM. Tandberg og Trym greide oppgaven med god margin.

 

Ekvipasjen deltok likevel i kvalifiseringen lørdag for å få en gjennomkjøring. Her ble det sjuendeplass av 94 startende.

– Målet var å gjennomføre finalen uten å bli diskvalifisert. Banen var særdeles trang og vanskelig, og så mange som 70 prosent av deltakerne ble disket, sier Nina Tandberg.

Familiehund

Tandberg og Johansson deltar i rallylydighet fordi de ønsker å få en velfungerende hverdagshund.

– Ingen av oss fikk lov til å ha hund mens vi bodde hjemme, men felles for oss begge, er at det første vi gjorde da vi flyttet for oss selv, var å kjøpe hund. Rallylydighet går et skritt lenger enn vanlig hundedressur, og når hunden og brukeren blir flinke nok, får man en firbeint venn som fungerer godt sammen med både voksne og unger, sier Nina Tandberg og Karianne Johansson.

Fornøyd leder

Thomas Håkonsløkken var stevneleder for NM i tillegg til at han er leder i Hadeland Hundeklubb. Han er meget godt fornøyd med arrangementet.

– Vi har hatt 450 ekvipasjer til start i løpet av de to NM-dagene, og tok imot enda flere deltakere og tilskuere. Jeg er gledelig overrasket over at så mange hadelendinger tok turen til Jevnaker for å se på. Tilbakemeldingene fra deltakerne og representantene for NM i rallylydighet har vært utelukkende positive.

 

Stevnelederen er trygg på at NM vil gi et pent overskudd til klubbkassen.

– Det er for tidlig å komme med tall, for her må vi summere utgifter og inntekter. Men jeg ser for meg at vi sitter igjen med gode penger etter arrangementet, sier Thomas Håkonsløkken.