Det døde dyret har tydelige slepeskader. Heidi Halvorsen i Dyrebeskyttelsen i Ringerike mener alt tyder på at hunden er mishandlet til døde av mennesker.

- Jeg reagerer med sinne. Og ikke minst med skuffelse over mennesker som kan gjøre noe sånt, sier hun til ringblad.no.

Død lenge

Hunden ble søndag funnet av en turgåer på parkeringsplassen ved hoppbakken på Jonsrud, ikke langt fra Fonkalsrud på Veme. Undersøkelser hos veterinær har ifølge Halvorsen slått fast at hunden er gammel, og at den har ligget død i fire til seks uker.

- Dyret er så ille tilredt at det er umulig å slå fast dødsårsaken. Det er heller ikke lett å være sikker på rasen. Men det kan se ut som en bordercollie-blanding eller noe lignende. Hunden er langhåret, svart og hvit, forteller Halvorsen.

Slept levende etter bil?

På grunn av de sammenbundete bakbeina og de tydelige slepeskadene, frykter hun at dyret er blitt slept langs bakken etter en bil. Parkeringsplassen hvor hunden ble funnet er lite brukt på denne tiden av året. Om dyret var levende eller dødt da det ble slept, kan hun ikke slå fast.

- Men hvorfor skal man behøve å binde fast beina på en død hund, spør hun retorisk.

Angrepet av dyr

Halvorsen opplyser at kadaveret også bærer preg av at andre dyr har forsynt seg. Kvinnen som fant hunden søndag, gikk i samme området fem dager tidligere uten å se noe til den døde hunden. Halvorsen mener derfor at andre dyr kan ha slept med seg hunden, og forlatt den der hvor turgåeren fant den.

Håper på tips

Dyrebeskyttelsen vil anmelde mishandlingen til politiet. Dyrevernsnemnda og politiet sjekker også savnede hunder.

- Vi aner jo ikke om dette er gjort av eieren selv, eller om hunden er meldt savnet. Derfor håper vi nå på tips som kan hjelpe oss med å oppklare saken, sier Halvorsen.

Hun presiserer at det er ulovlig å dumpe et hundekadaver i skogen på denne måten.

Bedre alternativer

- Og dersom en eier av en eller annen grunn ikke kan ha hunden sin lenger, finnes det så mange andre mer humane måter å løse problemet på. Det er flere som omplasserer hunder, blant annet vi i Dyrebeskyttelsen. Og med en gammel hund som denne, er det i hvert fall bedre å ta den med til dyrlege og få den avlivet på en skikkelig måte, sier hun.

- Horribelt

Halvorsen håper nå at hjelp fra publikum, enten de vil være anonyme eller ei, skal bidra til å finne svar på hva som har skjedd med hunden og hvem som eier den.

- Dette er helt horribelt, sier hun.