Nå får de det ekstra travelt - og søppelet ditt kan bli hentet senere enn vanlig

EKSTRA INNSATS: Udo Schönherr, Arild Kristoffersen og Alfred Dajoyaq i HRA Transport er klare for en ekstra innsats for å kjøre inn helligdagene i jula.

EKSTRA INNSATS: Udo Schönherr, Arild Kristoffersen og Alfred Dajoyaq i HRA Transport er klare for en ekstra innsats for å kjøre inn helligdagene i jula. Foto:

Fordi ekstra mange helligdager faller på hverdager i år, må de ansatte i HRA Transport yte en ekstra innsats for å ta unna husholdningsavfallet i jule- og nyttårshelga.

DEL

– Det ligger et ordentlig lagarbeid bak for å få hjula til å gå rundt slik at vi får hentet inn avfallet fra kundene våre, sier avdelingsleder Arild Kristoffersen i HRA Transport i en pressemelding.

Senere hentedag

I år er det ekstra mange røde dager som faller på ukedag; både julaften, 1. juledag og 2. juledag, nyttårsaften og 1. nyttårsdag. Det betyr at HRA Transport må kjøre lenger på dager som ikke er helligdager, og har færre dager å ta igjen helligdagene på, enn normalt.

– Vi respekterer selvsagt helligdagsfreden. Men det betyr at vi må kjøre lengre ruter til daglig enn vi vanligvis gjør, og at vi må ta i bruk lørdagene. Heldigvis har vi velvillige ansatte som jobber ekstra lange dager for å få hjulene til å gå rundt, sier Kristoffersen.

I praksis får mange innbyggere senere hentedag. HRAs app og søk i hentekalender på nettsiden vil ikke stemme i jule- og nyttårshelgen, opplyser selskapet.

– De avhenger av nøyaktige datoer for når ei rute begynner og slutter.

Må følge med selv

Siden de fleste av renovasjonsbilene bruker klimavennlig biogass, avhenger rekkevidden av vær og føreforhold. Det er derfor vanskelig å anslå nøyaktig hvor langt de kommer på ruta før de må returnere til Trollmyra, opplyser selskapet.

HRA anbefaler derfor alle kundene sine å gå inn på HRAs nettside og følge med på annonsering for å se anslått hentedag i denne perioden.

Under innkjøringen av ruter vil én renovatør kunne tømme opptil 650 beholdere daglig. 20 sekunder ekstra hvert sted kan derfor utgjøre timer i løpet av en dag.

– Hjelp oss gjerne ved å fjerne snø rundt beholderne og vende håndtaket i trilleretningen. Det er vi ekstra takknemlige for nå når vi får det travlere enn vanlig, sier Kristoffersen.

Tørkepapir i bunnen

Når kulda kommer, kan matavfallet fryse fast i beholderen.

– Dette kan unngås ved å legge avispapir nederst i beholderen og legge tørkepapir nederst i matposen, så fukten blir sugd ut. Det letter også arbeidet vårt du knyter igjen sekken for plastemballasje, forteller Kristoffersen.
 

Artikkeltags