Hadeland og Ringerike Avfallsselskap (HRA) skriver fredag ettermiddag i en pressemelding at de etablerer et datterselskap, HRA Transport AS. Selskapet skal overta alle ansatte og det meste av bil- og utstyrsparken fra RenoNorden.

HRA ser konsekvensene av RenoNordens konkurs som en anledning til selv å ta over driften og videreutvikle den gjennom HRA Transport", skriver selskapet, som ikke har hentet avfallet selv tidligere.

LES OGSÅ: Eierne av Reno Norden tok ut flere hundre millioner før søppelgigant gikk konkurs

Ifølge HRA har ikke omleggingen så langt ført til større avvik i innhenting av husholdningsavfall.

"Imidlertid vil det bli enkelte endringer i hentetidspunkt hos noen abonnenter fra og med mandag 2. oktober ved at enkelte ruter vil bli kjørt på ettermiddag/kveld. Dette vil samtidig effektivisere driften og bedre kapasitetsutnyttelsen av vår kjøretøypark", opplyser selskapet i pressemeldingen.

HRA skriver at de håper på forståelse for nødvendigheten av disse endringene, og lover å gjøre sitt ytterste for at det ikke skal være til ulempe for abonnentene.

"Ved behov for å melde større avvik oppfordrer vi abonnentene til å orientere seg på www.hra.no eller å benytte vår e-post: firmapost@hra.no", skriver daglig leder Kjell Olav Kolrud i HRA AS.

LES OGSÅ: