– Jeg er redd for at jeg ikke fanget opp saker. Jeg tror vi er mange som lurer på hvordan dette kunne skje og lurer på hva mer vi skulle og kunne ha gjort, sier Henrik Asheim (H) til VG.

Høyre har siden 11. januar har mottatt 21 varsler som blant annet gjelder tidligere Unge Høyre-leder og stortingsrepresentant fra Hedmark, Kristian Tonning Riise. Asheim sier han ikke kjenner seg igjen i at det har vært en ukultur i Unge Høyre.

– Da jeg var leder, hadde vi en rekke tiltak for å ivareta medlemmene og jeg har besøkt Unge Høyre senere. Da var det strengere regler enn jeg husket, sier Asheim.

– Jeg tror ungdomspartiene kommer styrket ut av disse sakene, fordi man får en helt annen oppmerksomhet på seksuell trakassering, sier han.

Tonning Riise kom inn i Unge Høyres sentralstyre i 2012 da Asheim ga seg som leder. Asheim var i Unge Høyre i ti år og tror mange husker positivt tilbake på sin tid i ungdomspartiet.

– Men nå tegnes et helt annet bilde, som mange av oss sliter med å kjenne oss igjen i, sier Asheim, og understreker at veldig mange har en fin tid i ungdomspartiene.

Asheim presiserer at han ikke er kjent med konkrete saker som det ikke ble gjort noe med, og at han ikke mottok varsler om seksuell trakassering da han var leder.