Bruflot tok over som leder for ungdomspartiet da Kristian Tonning Riise trakk seg tidligere i januar. Høyre har siden 11. januar fått ti varsler fra ulike personer som gjelder Tonning Riise og hans oppførsel.

– Metoo-kampanjen har gitt grunnlag for refleksjon, og jeg er blitt konfrontert med at medlemmer i Unge Høyre ved flere anledninger har reagert på min atferd, skrev han på Facebook da det ble kjent at han trakk seg.

LES OGSÅ: Buskerud Høyre: – Det skal være trygt å sende unge til oss

Kjempet med tårene

Bruflot kjempet med tårene da hun på en pressekonferanse ba om unnskyldning for å ha sviktet varslerne.

– Jeg er redd at det har gjort at jeg ikke sjekket mer når det gjaldt andre rykter. Jeg kan ha tolket rykter som at de ikke var sanne. Noen vil nok mene at det kan ha vært naivt, dumt og blindt, og det har det nok vært, erkjente hun.

LES OGSÅ: Wand: – Tok opp varselet med Høyre

– Mistet gløden

Lørdag kveld forteller politikeren fra Lier at hun har det tungt for tiden.

– Unge Høyre er ikke tjent med å ha en leder som ikke er motivert, som ikke har lyst og som har mistet gløden. Nå sliter jeg med motivasjonen, det innrømmer jeg, sier hun til NRK.

Bruflot har satt lærerutdannelsen på vent mens hun har drevet med politikk, men nå vurderer hun for alvor å fortsette utdannelsen hun har startet på i Hole, der hun bor.

Liungen har vært 1. nestleder i  Unge Høyre siden 2014, og ledet Buskerud Unge Høyre 2012–2014 og Lier Unge Høyre 2010–2011.

Hun har vært medlem av Lier kommunestyre og planutvalget siden 2011, partiets 6. vararepresentant til Stortinget fra Buskerud siden 2013 og medlem av Høyres likestillingspolitiske utvalg siden 2014.