– Ikke alle er så seige som Olav Thon

VIL STRAMME OPP: Høyres næringspolitiker Linda Hofstad Helleland hyllet Olav Thon da han kom til Høyres landsmøte fredag morgen. Nå vil hun forby Høyre-politikere til å si nei til næringsaktører som Thon.

VIL STRAMME OPP: Høyres næringspolitiker Linda Hofstad Helleland hyllet Olav Thon da han kom til Høyres landsmøte fredag morgen. Nå vil hun forby Høyre-politikere til å si nei til næringsaktører som Thon. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nå vil eksstatsråd Linda Hofstad Helleland (H) forby Høyres lokalpolitikere å si nei.

DEL

GARDERMOEN: – Lokalpolitikere skal ikke få lov til å si nei, sier stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland bestemt til Nettavisen under Høyres landsmøte.

Høyres nye næringspolitiske talsperson sikter til lokalpolitikere som stikker kjepper i hjulene for næringsutvikling i kommunene. Det vil hun nå ha slutt på.

– Mange som ønsker å starte en bedrift møter en mur av uvilje når de oppsøker lokale myndigheter. Det kan være folk i administrasjonen som har interesser, lokalpolitikere som ikke vil benytte arealene til næringsvirksomhet og det kan rett og slett være at søknader blir liggende i en skuff. Sånn kan vi ikke ha det, sier Hofstad Helleland.

– Olav Thon er ikke malen

Fredag møtte hun en som nettopp har møtt motstand i en del kommuner, eiendomsmilliardær Olav Thon (95), som fortalte om dette på Høyres landsmøte.

– Men det er jo ikke alle som er så seige som Olav Thon. De aller færreste er så seige som han, og da gir mange opp, sier Hofstad Helleland, og legger til:

– Thon er et forbilde for alle, men mange har ikke den stayerevnen, og det er derfor politikerne ikke kan ta utgangspunkt i at Olav Thon er malen, for han er heller unntaket, sier hun.

Hun påpeker at de som vil satse som Thon, må møtes av jubel og fanfare når de møter opp på det lokale rådhuset.

I tillegg til at man ikke skal si nei, vil hun ha saksbehandlingstider ned, redusere byråkrati og skape enklere kanaler for dem som ønsker å starte en bedrift.

Hvis man mot formodning må si nei til noe, så skal man også alltid ha en plan B, er Hofstad Hellelands strenge krav.

– Politikerne må ikke somle

Høyres landsmøte behandlet fredag en storresolusjon om lokal verdiskaping der hovedformålet er at Høyres lokalpolitikere skal få både inspirasjon og verktøy i næringspolitikken.

– I Norge trenger vi flere entreprenører, flere gründere og flere som driver næring for å bidra til god velferd. Da skal Høyres-politikere lokalt snu hver stein og gjøre det som står i deres makt for å bidra til at flere jobber og bedrifter skapes, sier Hofstad Helleland.

Den tidligere barne- og likestillingsministeren mener det rett og slett handler om dårlige prioriteringer.

– Det enkleste for en lokalpolitiker, også for en stortingspolitiker, er jo å fordele en så stor pengesekk vi er så privilegerte å ha i Norge. Den vanskelige jobben for en politiker er å skape det som man skal dele fra etter hvert, sier Hofstad Helleland, og påpeker:

– Det er det du blir målt på som politiker. Da må du ha vilje og gjennomføringskraft til å være på næringsaktørenes side. Man må ønske gründere velkommen i kommunen sin, for det betyr bedre velferd. Da kan ikke lokalpolitikerne somle, sier hun.

Artikkeltags