Høyre vil ha Ringeriksbanen ferdig til 2024

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ønsker å opprette et eget selskap som skal ferdigstille det indre InterCity-triangelet og Ringeriksbanen.

DEL

Onsdag formiddag presenterte Høyre sin alternativ til Nasjonal transportplan (NTP). I forslaget lover at Ringeriksbanen skal bygges innen 2023. Regjeringen lovet i sitt NTP-forslag at Ringeriksbanen skal få 1,5 milliarder kroner til planlegging i 2018 . Det betyr byggestart i perioden 2018 - 2023, noe som gjør at banen vil være ferdig langt senere enn 2023.

- Nå er håpet at jeg skal kunne slippe å kjøre bil til Oslo før jeg blir pensjonist, sier Ringerike Høyre-leder Marit Bolstad til Ringerikes Blad.

Høyres forslag er at det planlegges en full utbygging av InterCity-strekningene på østlandsområdet, noe som inkluderer Ringeriksbanen. Partiet vil opprette et eget selskap som får mandat til å ferdigstille det indre InterCity-triangelet og Ringeriksbanen til 2024. Dette selskapet vil ha et eget finansieringsopplegg, og skal benytte offentlig-privat samarbeid (OPS) der det er hensiktsmessig.

I NTP-forslaget sier Høyre at de ønsker å gi Jernbaneverket mer makt og friere tøyler. Tanken er at andre selskaper skal kunne konkurrere med NSB.

Regjeringens forslag til NTP skal behandles i Stortinget i midten av juni.

LES OGSÅ: Ringeriksbanen får penger i 2018

Artikkeltags