Fikk hjelp av JIF til å lage festival: Nå har de fått belønningen

GODT SAMARBEID: Lennert Hug, Tor Haug og kultursjef i Jevnaker, Øyvind Norstrøm

GODT SAMARBEID: Lennert Hug, Tor Haug og kultursjef i Jevnaker, Øyvind Norstrøm Foto:

Av

– Noen fakturaer angrer man på, men denne utbetaler vi med glede, utbryter Lennert Hug, ildsjel bak «Høy på landet», i det han takker administrerende leder i Jevnaker Idrettsforening for deres innsats under mat -og gårdsfestivalen i juni i år.

DEL

InnsendtDet var aller første gangen i sommer at mat- og gårdsfestivalen, Høy på landet, ble arrangert på Thorbjørnrud hotell, og for å få det hele til å gå rundt var festivalen avhengig av en del hjelp.

– Det er altså så mye som må på plass til en festival, forteller Lennert Hug.

– Vi trengte folk til å stå i inngangen, parkeringsvakter, servitører, rigging og opprydding ja, alt mulig! Den største dugnadsinnsatsen ble gjort av JIF, Jevnaker Idrettsforening. Det ble over 600 dugnadstimer på om lag 60 voksne og barn. Det lovet vi å belønne, for vi hadde ikke klart oss uten dem.

Vil bidra i lokalsamfunnet

– Dette er kjærkomne penger til klubben, sier Tor Haug, administrerende leder i JIF.

Han forteller at spillere helt ned i gutter-12 var med på dugnaden.

– Målsettingen vår er at vi skal bidra i lokalsamfunnet. Vi har ressurser så vi må bare klare å fordele aktivitetene på de ulike lagene. A-laget og juniorlaget er jo også med under Randsfjordfestivalen. Han forteller at det var mye jobb, men også veldig trivelig å delta under «Høy på landet».

– Det var veldig positivt for våre unge å være med på den jobben, det var et familiearrangement, og vi var jo til og med heldige med været, smiler han.

Pengene går rett i klubbkassa og til drift av klubben – Det skal brukes til det beste for barn og unge, til utstyr, bane og vedlikehold.

LES OGSÅ: Høy på landet-Lennert (44) tredoblet besøkstallet: – Nå blir det garantert flere festivaler!

Spleiselag med kommunen

Av de 75.000 kronene kommer 40.000 fra Jevnaker kommune. Dette er rett og slett god samfunnsøkonomi, forteller kultursjef Øyvind Norstrøm.

– Vi har arrangementsmidler som vi deler ut til ulike arrangement, og det som er så fint her er at vi i tillegg til å støtte festivalen, så støtter vi det lokale idrettslaget. Disse pengene var nemlig øremerket dugnadsinnsatsen til JIF. Så det er hyggelig når vi nærmest kan bruke pengene to ganger, først sikre kapital til festivalen deretter støtte barn og unge. Vi håper pengene kommer godt med!

Det er allerede kjent at årets Høy på landet-festival ble en suksess med 4.500 besøkende og at det blir ny festival neste år.

Lennert Hug er hundre prosent sikker på at han trenger hjelp også neste år, og håper at samarbeidet med JIF kan fortsette.

LES OGSÅ: Emilie (20) stortrives som praktikant under festivalen ved Randsfjordens bredder

Artikkeltags