Gå til sidens hovedinnhold

Røde Kors henter klær du ikke trenger hjemme hos deg

Artikkelen er over 2 år gammel

Har du klær du ikke bruker, som kanskje kan passe noen andre? Nå henter Røde Kors tøyet du ikke lenger vil ha hjemme hos deg.

Nordmenn kaster i snitt 23 kilo klær i søpla hvert eneste år. Som første og eneste i Norge henter nå Røde Kors tøyet du ikke lenger vil ha.

Hver husholdning kan fylle opp to poser til en samlet vekt på ti kilo. Hver kilo med klær vi samler inn gjør vi om til penger til veldedige formål. Det trenger heller ikke være hele plagg.

– Tekstilene vi samler inn brukes til møbelfyll, isolasjon eller som pussefiller, så det er ingen grunn til å begrense seg, uttaler daglig leder Kristin Voll i Røde Kors Tøy og Tekstil AS.

Bestill poser og henting

Røde Kors sender ut egne poser klærne skal legges i. Posene bestilles på Røde Kors sin hjemmeside og leveres i din postkasse av avisbubudet. Når posene er fylt, bestiller du henting og får en kode på e-post som du legger i posen.
 

Innen klokken 23 må posen settes på dørmatta di og den hentes i løpet av natten.

I fjor inngikk Røde Kors et samarbeid med distribusjonsselskapet helthjem, om å gjøre det enda enklere for folk å donere klær de ikke lenger trenger. Prosjektet var så vellykket at de nå utvider samarbeidet, til glede for enda flere nordmenn med fulle klesskap.

Les også

Venninnene tok grep da staten kuttet behandlingen – har samlet inn over 700.000 til kreftsyke Maria (30)

Ringerike inkludert i ordningen

– Målet vårt er å bidra til å gi gjenbruksøkonomien vinger. Ved å legge til rette for smart og rimeligere logistikk, åpner vi opp helt nye muligheter for ulike aktører som beiter på samme plattform.

– Her ligger det enormt potensial og spennende muligheter, og vi jobber kontinuerlig med nye prosjekter på dette området, forteller innovasjonssjef i helthjem Blom-Ramberg.

Røde Kors sitt mål er å bidra til at nordmenn reduserer svinnet av tøy og tekstiler, og samtidig hjelpe andre mennesker i nød. Kristin Voll håper nordmenn tar en runde i klesskapene sine før vinteren.

Kommentarer til denne saken