Slik kan nye Ringerike videregående bli

NYSKOLEN: Det nye bygget kommer der dagens gymsal ligger og vil ligge nærmest Kongens gate. De to byggene vil henge sammen med en glassgang.

NYSKOLEN: Det nye bygget kommer der dagens gymsal ligger og vil ligge nærmest Kongens gate. De to byggene vil henge sammen med en glassgang. Foto:

Norconsult har presentert nye skisser for hvordan nybygget ved Ringerike videregående skole kan bli seende ut, og hvordan dette skal henge sammen med bygget som er der fra før.

DEL

Ringerike videregående skole skal bygges ut. Dagens bygg beholdes, men blir fullstendig oppusset innvendig.

Nybygget som kommer der gymsalen ligger nå, skal blant annet huse et amfi og moderne lokaler for musikklinja.

– Veldig flott!

Torsdag formiddag fikk utdanningspolitikerne i Buskerud fylkeskommune se den helt ferske illustrasjonen.

– Dette blir veldig flott! Ringerike får en fin og moderne skole med gode undervisningslokaler for elever og ansatte, sier Sissel Urke (Venstre), leder av hovedutvalget for utdanning i fylkeskommunen til fylkeskommunens nettside.

Fylkestinget i Buskerud har tidligere vedtatt at Ringerike videregående skole skal bygges om og få et nytt bygg samt at det gamle skolebygget skal rehabiliteres. Byggestart for det nye bygget blir vinteren 2019, og bygget skal etter planen være klart senhøsten 2020.

– Vi er godt fornøyd med at man holder tidsplanen og vi gleder oss til å følge framdriften, sier Urke.

– Det er ulike hensyn som er ivaretatt i prosessen. Fasaden blir blant annet i glass, noe som vil gi bedre romfølelse og lysforhold. Vi får liggende trepanel og betong – skolen får et moderne uttrykk og vil passe godt inn i byrommet, sier Elisabeth Vestergård, prosjektleder BFK Eiendom.

Anbudskonkurranse

Det har tidligere vært rettet kritikk fra flere lokalpolitikere og samfunnsdebattanter mot at plasseringen av nybygget kan komme til å skjerme for noe av den flotte fasaden på det gamle bygget, og antall parkeringsplasser på gateplan har det også vært sterke meninger om.

LES MER: Krangel om parkering kan velte nye Ringerike videregående skole

BFK Eiendom forvalter og utvikler Buskerud fylkeskommunes eiendommer. Vestergård sier det nye bygget vil bli på 6.000 kvadratmeter.

LES OGSÅ: Rektor: – Jeg håper virkelig politikerne ikke stopper planene nå

– Nå skal vi i gang med en anbudskonkurranse, og ser fram til at vi kan starte byggingen av den nye skolen, sier Elisabeth Vestergård.

LES OGSÅ: Bekymrede lærere frykter politikerne forkludrer skoleutbygging: – Kan bli utsatt i flere år

Det blir dermed først i 2019 selve byggingen vil starte. Skolen skal dimensjoneres for cirka 800 elever.

Artikkeltags