Nå er det klart hvem som skal bygge ny videregående

Ringerike videregående skole skal bygges ut. Dagens bygg beholdes, men blir fullstendig oppusset innvendig. Det nye bygget kommer der dagens gymsal ligger og vil ligge nærmest Kongens gate. De to byggene vil henge sammen med en glassgang.

Ringerike videregående skole skal bygges ut. Dagens bygg beholdes, men blir fullstendig oppusset innvendig. Det nye bygget kommer der dagens gymsal ligger og vil ligge nærmest Kongens gate. De to byggene vil henge sammen med en glassgang. Foto:

Fylkeskommunen og entreprenørselskapet Strøm Gundersen har signert byggekontrakt for nye Ringerike videregående skole. Prislappen er på 320 millioner kroner.

DEL

Buskerud fylkeskommune skal rehabilitere og utvide Ringerike videregående skole.

Fredag signerte fylkeskommunen og entreprenørselskapet Strøm Gundersen byggekontrakt for den nye skolen, opplyser Buskerud fylkeskommune i en pressemelding.

– Vi er veldig glad for avtalen som er inngått, og ser fram til å et godt samarbeid med fylkeskommunen, sier leder i byggavdelingen i Strøm Gundersen AS, Atle Møller. Firmaet er Buskerudbasert og har stått bak flere store byggeprosjekt i Drammens- og Kongsbergområdet.

LES OGSÅ: Fem vil bli ny rektor ved Ringerike videregående skole

Nybygg

Det nye bygget vil bli på cirka 6.000 kvadratmeter og innebærer at dagens gymsalsbygg rives. I det nye bygget vil det bli mange fasiliteter for blant annet elevene på musikklinja og flere fellesfunksjoner, blant annet et amfi som gir skolen mulighet til å samle alle elevene.

Det gamle skolebygget skal totalrehabiliteres og blir helt nytt innvendig, men fasadene beholdes.

– Vi har bygget mange skoler, og føler oss godt skikket til å bygge skolen på Ringerike. Det er spennende å bygge nytt og samtidig rehabilitere bygg, sier Møller.

– Dette er en viktig satsing for fylkeskommunen, og vi gleder oss over at vi nå endelig er i gang, sier Elisabeth Vestergård, leder i prosjektavdelingen i BFK Eiendom.

LES OGSÅ: Får penger til ny skole: – Nå er det bare å sette spaden i jorda!

AVTALE: Elisabeth Vestergård, Anna Louise Akselssen og Tone Mjøs fra Buskerud fylkeskommune og Atle Møller, Rune Nordås og Arne Riise fra Strøm Gundersen AS skriver under kontrakten på bygging av Ringerike videregående skole.

AVTALE: Elisabeth Vestergård, Anna Louise Akselssen og Tone Mjøs fra Buskerud fylkeskommune og Atle Møller, Rune Nordås og Arne Riise fra Strøm Gundersen AS skriver under kontrakten på bygging av Ringerike videregående skole. Foto:

– Vi ser fram til å samarbeide med Strøm Gundersen, og er trygge på at de vil gi oss et bygg som vil fungere godt for skolens elever og ansatte, sier hun.

LES MER: Slik kan nye Ringerike videregående bli

Snart klart for bygging

Byggestart for det nye bygget blir 1. april, og bygget skal etter planen være klart senhøsten 2020.

Buskerud fylkeskommune har ansvaret for videregående opplæring av ungdom og voksne, og eier 13 videregående skoler i Buskerud. Ringerike videregående skole har et variert tilbud innenfor utdanningsprogrammene studiespesialiserende fag, musikk, service og samferdsel, og idrettsfag. Skolen har også tilbud innen hverdagslivstrening.

Skolen har 90 ansatte og cirka 595 elevplasser fordelt på 25 klasser.

Utbyggingen er svært kjærkommen og har vært ønsket av elever og lærere over flere år.

Det store utbyggingsprosjektet midt i Hønefoss sentrum har også vakt en del debatt både for form og plassering av nybygget som en del mener vil sperre for deler av fasadene på det gamle bygget. Det har også falt noen politikere og samfunnsdebattanter tungt for brystet at et stort område på skoleplassen skal brukes til overflateparkering.

LES OGSÅ: Krangel om parkering på nye Ringerike videregående skole: – Tåler ikke enda en kostnadssprekk

Artikkeltags