Gå til sidens hovedinnhold

#metoo blir tema på lokalt kvinnedagsmøte

Artikkelen er over 3 år gammel

Soroptimistene, NovaPro og Ringerike Bibliotek fokuserer på #metoo når de inviterer til kvinnedagsmarkering på biblioteket 8. mars.

Temaet er så langt fra utgått på dato. Og ble til og med løftet fram i Oscar-utdelingen i Las Vegas forleden. Og det skal også belyses lokalt.

På møtet torsdag blir temaet belyst av mange aktører.

Introduksjon til temaet blir ved Ann Skadsdammen fra Ringerike soroptimistklubb. Ida Mathiesen Hatleberg, som er jurist ved Høgskolen i Sør-Øst-Norge, skal snakke om juridiske spørsmål knyttet til seksuell trakassering.

Mette Preston, som er helsesøster i videregående skoler og i ungdomshelsetjenesten i Ringerike kommune og Hedda Rød Ouassou, elev videregående skole og vara i Ungdomsrådet i Ringerike, ser på saken fra ungdommens ståsted.

Arrangørene har også satt «Unge innvandrerkvinner i et likestillingsperspektiv» som tema, der Bente Krogstad, tidligere seniorrådgiver i Konfliktrådet i Buskerud skal foredra. Hun har lang erfaring med temaet sosial tvang og ære.

Det blir musikalske innslag ved Øystein Hagen.

I fjor belyste Soroptimistene og Nova Pro kvinners rettigheter ved hjelp av teaterforestilling. De siste årene har Soroptimistene stått for markering av 8. mars og kvinnedagen lokalt med mange forskjellige temaer. Men i år handler det altså om #metoo-kampanjen.

Kommentarer til denne saken