Startet valgkampen med folkemøte på Gledeshuset

  Ordførerkandidatene Kirsten Orebråten (Ap) og Dag E. Henaug (H) møtes til duell på Gledeshuset.

  Sendingen er nå slutt. Du kan se opptaket her. (Varighet: 3 timer)

  DEL

  Sjansen er stor for at enten Kirsten Orebråten (Ap) eller Dag E. Henaug (H) blir Ringerikes neste ordfører. Nå kan du bli kjent med de to kandidatene på Gledeshuset torsdag 14. mars. Ringblad.no streamet hele møtet direkte.

  Har du noe du vil spørre ordførerkandidatene om kan du sende inn spørsmål til Ringerikes Blad på forhånd.

  De to kandidatene gleder seg til å møtes til ordførerduell i regi av tenketanken «Norsia tenker tanker.»

  Med seg får de også to av sine ungdomskandidater. Fra Arbeiderpartiet stiller Thea Våreid Sørensen, og fra Høyre kommer Benedicte Heieren Hundhammer.

  – Litt klokere

  Terje Andersen er en av flere initiativtakere bak «Norsia tenker tanker.»

  LES OGSÅ: Disse gutta vil ha deg med på debatt på Norsia: – Viktig å senke terskelen for å delta

  – Vårt mål er at folk skal bli bedre kjent med politikerne, hva de står for og få hjelp til å bli litt klokere på hva de skal stemme til høsten. Vi i «Norsia tenker tanker» synes lokaldemokratiet er så viktig. Ved det siste kommunevalget var det bare 52 prosent av ringerikingene som stemte. Vi tror at interessen for valget og politikk kan styrkes ved å ha en levende debatt for alle, sier han.

  DUELL: Ordførerkandidatene Kirsten Orebråten (Ap) og Dag E. Henaug (H) møtes til duell på Gledeshuset torsdag.

  DUELL: Ordførerkandidatene Kirsten Orebråten (Ap) og Dag E. Henaug (H) møtes til duell på Gledeshuset torsdag. Foto:

  – Hva vil dere snakke med Orebråten og Henaug om?

  – Vi ønsker å få fram ulikhetene mellom partiene og kandidatene. Hva de prinsipielle forskjellene er. Det har i 12 år vært et utradisjonelt samarbeid mellom Arbeiderpartiet og Høyre, og det har ofte vært vanskelig for velgerne å se den praktiske forskjellen mellom partiene, svarer Andersen.

  Andersen understreker også at han ønsker å få svar på om ordførerkandidatene mener Arbeiderpartiet og Høyre skal samarbeide også etter valget.

  – Det er et svar velgerne i hvert fall må få før valget, legger han til.

  Det er Tom Berntzen, et ansikt mange vil kjenne igjen fra Dagsrevyen, som vil intervjue de to kandidatene og lede møtet. Det blir selvsagt også anledning for publikum til å stille spørsmål.

  LES OGSÅ: Hønefoss på bunn i nyetableringer: – Men det vil gå rett til værs!

  Overføres

  Hele møtet streames på ringblad.no fra klokka 19 torsdag, slik at dem som ikke kan møte på Gledeshuset likevel kan få med seg debatten. Har du noe på hjertet som du ønsker å spørre Henaug eller Orebråten om, kan du på forhånd sende inn spørsmål på e-post til redaksjonen@ringblad.no.

  Ringerikes Blad er en av flere drivkrefter som er involvert i dette prosjektet sammen med både Terje Andersen, Lars Olsen, Ringerikskraft og Universitetet i Sørøst-Norge.

  I tillegg er representanter fra alle partiene invitert til å presentere sin hjertesak for de frammøtte, også dette for at velgerne skal bli bedre kjent med dem. Politikere er folk som er glade i å prate, og det settes en maksgrense på fire minutter per innlegg.

  LES OGSÅ: Faren til Jesper (7) hardt ut mot rådmann og politikere: – Vi ønsker det stikk motsatte av det dere har bestemt

  Ordfører-Kjell

  I starten av møtet blir det også en seanse med avtroppende ordfører Kjell B. Hansen (Ap), som gir seg etter 12 år med ordførerkjedet.

  – Det blir et tilbakeblikk på 12 spennende år. Her skal han snakke om hvordan han tenkte da samarbeidet mellom Arbeiderpartiet, Høyre, Venstre og KrF ble en realitet, og hva dette samarbeidet har betydd for interessen for politisk innflytelse. Det blir også spennende å høre om Hansen mener samarbeidet bør forsette i neste periode, sier Andersen.

  Også her er det Tom Bentzen som skal stå for intervjuet.

  Møtet holdes i kafeteriaen på Gledeshuset mens de to tidligere møtene har foregått på Kooperativen. Det er nødvendig å kjøpe billett på forhånd, og dette gjøres på Ringbillett.no.

  Artikkeltags