I dag skal P-avgifter i Hønefoss avgjøres: Se debatten her fra klokken 13.30!

DYRERE: Næringssjef Harriet Slaaen og assisterende rådmann Terje Dahlen foreslår dyrere timesparkering i indre sone av sentrum, men også en halv times gratis parkering her ved parkeringsplassen ved Sentrum stopp.

DYRERE: Næringssjef Harriet Slaaen og assisterende rådmann Terje Dahlen foreslår dyrere timesparkering i indre sone av sentrum, men også en halv times gratis parkering her ved parkeringsplassen ved Sentrum stopp. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politikerne skal i dag si sitt om hvor mye det skal koste å parkere i Hønefoss sentrum.

DEL

Møtet i formannskapet var planlagt overført via Ringerike kommunes nettside. Saken om parkeringsreglement og priser kommer opp cirka klokka 14.

Grunnet tekniske problemer, vil det ikke bli mulig å se TV-overføringen. Det skriver kommunen på sine nettsider onsdag ettermiddag. Du kan likevel få med deg hva som kom ut av møtet, da Ringerikes Blad er til stede.

Politikerne har foreløpig vært tilbakeholdne med å si noe utad om hva de tenker om forslaget, men i dag vil debatten gå friskt.

Det var næringssjef Harriet Slaaen og assisterende rådmann Terje Dahlen som i mandagens Ringerikes Blad la fram sitt forslag til nytt parkeringsreglement og parkeringspriser i Hønefoss.

Kort fortalt går forslaget ut på at prisen for timeparkering i indre sone av byen skal opp fra 22 til 30 kroner per time, til gjengjeld blir det en halv times gratis parkering ved de to kommunale parkeringsplassene ved Sentrum stopp.

Indre sone tilsvarer områdene mellom Kongens gate og opp til Kuben, samt fra Hønefoss bru og til enden av Storgata.

Derimot legger forslaget opp til at det blir billigere å parkere i ytre sone. Der går prisen ned fra 20 kroner til 15 kroner timen, hvis forslaget blir vedtatt. Dette vil gjelde parkeringsplassene på andre siden av Kongens gate som Tippen, Hofgaards gate, Livbanen samt området ved Nordre torg og Glade hjul.

Slaaen og Dahlen mener forslaget vil bidra til en større gjennomstrømming av parkerte biler i indre sone, samt at økt pris vil gi flere tilgjengelige parkeringsplasser på de mest sentrale parkeringsplassene i byen. De viser også til at man kan parkere rimeligere i ytterkanten av sentrum.

Det foreslås også to timers gratis parkering på lørdager, men bare på parkeringsplassene i ytre sone, og ikke på Tippen.

Et annet forslag er at man skal måtte betale for parkering helt fram til klokka 23 på kvelden, og ikke klokka 19 som i dag.

Reaksjonene har vært mange. Liv Landmark, hos Leiv Vidar, er en av flere som reagerte på forslaget. Hun viser til at mange i Hønefoss vil parkere så nært som mulig der de skal handle, og at hun er bekymret for at dette kan slå negativt ut for handelsstanden.

Saken om parkeringsreglement og parkeringspriser vil trolig bli sendt videre til kommunestyret for endelig avgjørelse der, men formannskapet (strategi- og planutvalget) vil uansett gi et klart signal allerede på dagens møte.

Artikkeltags