Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du bli leder for Forum Nye Bergensbanen

Artikkelen er over 3 år gammel

Forum Nye Bergensbanen søker etter ny daglig leder etter at engasjementet til nåværende leder fikk ut første januar i år.

Ordfører i Voss og daglig leder av arbeidsutvalget, Hans Erik Ringkjøb, har stor tro prosjektet Nye Bergensbanen.

Et prosjekt han sier vil revolusjonere Jernbane-Norge, som det også gjorde for 100 år siden.

Stor optimisme

– Vi er jo inne i en planleggingsfase, men vi har også opplevd tilbakeslag i form av utsettelser. Det er avgjørende nå at politiske løfter stå ved lag, at en kommer i gang med Ringeriksbanen og Vossebanen i tråd med det som er sagt i gjeldende NTP. Vi vil også lete med lys og lykter etter tiltak som kan forsere prosjektene.

– Hvordan er stemningen for en ny Bergensbane; er det optimisme?

– Vel, vi må vel si at stemningen er bra. Vi har tro på prosjektene våre, men vi skulle gjerne sett at spaden hadde blitt satt i jorda i 2018 for Ringeriksbanen og 2021 for Vossebanen. Vi mener at begge prosjektene er solide og samlet snakker vi om en besparelse av reisetid på en og en halv time.

Tror på målene

– Er det noen tydelig uttalte «krøll på sporet»?

– Som sagt, nå er det planlegging, der kan det alltid ligge noe. Men vi har tro på de klare målene om kortere planprosess som regjeringa gikk til valg på. Nå har de sjansen til å vise løftene sine i praksis.

Les også

– Byggestart i 2021 så sant det er praktisk mulig

 

Ringkjøb understreker at nye banen er et nasjonalt prosjekt som handler om å knytte de største byene tettere sammen.

Potensialet for effektiv og rask jernbane er der og utnyttes. Det handler om å bygge landet for en ny tid, for framtiden. Der vil Bergensbanen spille en viktig rolle.

Kommentarer til denne saken