Her er den nye rektoren ved Hønefoss videregående skole

Torunn Mathisen (53) er ny rektor ved Hønefoss videregående skole.

Torunn Mathisen (53) er ny rektor ved Hønefoss videregående skole. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Takk for tilliten! Torunn Mathisen (53) er tilsatt som ny rektor ved Hønefoss videregående skole.

DEL

– Jeg gleder meg til å komme i gang på ordentlig, sier Torunn Mathisen (53) i en pressemelding fra Buskerud fylkeskommune.

Det var i januar at rektorstillingen ble lyst ut.

Lang erfaring

53-åringen har vært konstituert i stillingen som rektor ved Hønefoss videregående skole i halvannet år. Hun begynner formelt 1. april.

– Torunn Mathisen er en svært erfaren skoleleder, som blant annet har vært konstituert rektor ved to av våre skoler, nå ved Hønefoss videregående skole, sier fylkesutdanningsdirektør Jan-Helge Atterås i Buskerud fylkeskommune i pressemeldingen.

– Jeg kjenner Torunn som en svært dyktig leder, som får ut det beste av sine medarbeidere og elever, sier Atterås.

Buskerud fylkeskommune har ansvar for videregående opplæring og eier og driver 13 videregående skoler i Buskerud som har totalt 9 400 elever.

– Hønefoss videregående skole er viktig lokalt og regionalt, og jeg ser fram til å arbeide videre med skolens elever og ansatte, og fortsette det gode utviklingsarbeidet vi er inne i, sier Mathisen.

LES OGSÅ: Disse vil bli rektor ved Benterud skole

Spydspiss

Fylkesutdanningsdirektøren sier i pressemeldingen at Hønefoss videregående skolen er inne i en god utvikling, både når det gjelder intern kvalitetsutvikling og økende samhandling med samfunnet og arbeidslivet i regionen.

– Jeg er derfor veldig glad for at hun nå er fast tilsatt, og er i god posisjon til å drive utviklingsarbeidet videre til glede for elever, ansatte og samfunnet rundt skolen, sier han.

– Jeg ser fram til samarbeidet videre, avslutter fylkesutdanningsdirektør Jan-Helge Atterås i Buskerud fylkeskommune.

Det var kun fire søkere til rektorstillingen, hvor Torunn Mathisen var eneste kvinne. Nåværende rektor ved Ringerike videregående skole, Kaia Erlandsen, sa til Ringerikes Blad i februar at hun trodde det lave søkertallet skyldtes at lederrollen har blitt stadig mer krevende. Det var også få søkere til rektorjobben ved Benterud skole, som førte til at søknadsfristen ble utsatt.

Det skal ansettes folk i flere ledende stillinger i Ringerike denne våren. Søkere til fire toppjobber i kommunen fikk også utsatt fristen en uke. Denne løper ut onsdag. Les mer her: Forlenger søknadsfristen til toppjobber i kommunen

Artikkeltags