Hønefoss-elever går foran med nye energiløsninger

LANGT MER: Nye Hønefoss videregående skole skal brukes til langt mer enn tradisjonell undervisning.

LANGT MER: Nye Hønefoss videregående skole skal brukes til langt mer enn tradisjonell undervisning. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hønefoss-elever får være med og utvikle framtidens energiløsninger.

DEL

Hønefoss videregående skole skal bli en kompetansearena for bærekraftig energi. Skolens elever skal gjennom et prosjekt, som nå opprettes, få være sentrale i spennende prosjekter i samarbeid med det regionale arbeidslivet.

Skolen har både lokaler og linjer, som skal danne et svært godt utgangspunkt for å være vertskap for en kompetanseklynge mellom utdanning, offentlige aktører og privat næringsliv.

Takket være midler fra Buskerud fylkeskommune, Rådet for Ringeriksregionen og SpareBankstiftelsen Ringerike blir prosjektet nå en realitet, heter det i en pressemelding fra Energikanalen AS.

Behov for fagutdannede

Hønefoss videregående skole vil samarbeide med Energikanalen AS om et kompetansesenter for framtidsrettede energiløsninger. Elever og lærere skal få muligheten til å jobbe med spennende og inspirerende årsprosjekter.

Hver høst skal skoleårets månelandingsprosjekt defineres, og det skal selvfølgelig relateres til læreplanen. Private aktører skal inviteres med som samarbeidspartnere for hvert prosjekt.

Arbeidsgivere har et økende behov for fagutdannede, og den teknologiske omstillingen forventes å være formidabel. Initiativtakerne mener at hele samfunnet bør få bedre innsikt i alle karrieremulighetene yrkesfaglig studieretning gir. Gode muligheter for generell studiespesialisering gir få begrensninger i videre karrierevalg.

Spydspiss

Buskerud fylkeskommune har bygd en ny, flott videregående skole i Osloveien, og skolen vil bruke lokalene til langt mer enn tradisjonell undervisning.

Den vil være en pådriver og spydspiss for utvikling av yrkesfaglige utdanninger, i nært samarbeid med næringslivet og det offentlige.

Fylkeskommunen har tidligere støttet et forprosjekt for kompetansesenteret.

Artikkeltags