Gå til sidens hovedinnhold

Gir 100.000 kroner til innovasjon og barn som vil kode

Artikkelen er over 4 år gammel

Hønefoss Sparebank støtter innovasjonsdagene #hack4no med 100.000 kroner. Pengene vil blant annet gå til premier til kodeinteresserte barn og ungdommer.

#hack4no samler om lag 500 kreative mennesker fra hele landet på Hønefoss den siste helgen i oktober – gründere, utviklere, designere, studenter, kodeinteresserte barn og andre innovasjonsinteresserte som rett og slett bare har ideer.

Målet er både å gi unge en bedre teknologiforståelse, og å stimulere til næringsutvikling lokalt – og nasjonalt.

– Arrangementet er med på å markedsføre Hønefoss som et innovasjonssenter. Og det skaper teknologi-interesse og forståelse hos barn og ungdom. For Hønefoss Sparebank vil det kunne gi en positiv signaleffekt. Banken støtter innovasjon og bidrar til utvikling av morgendagens løsninger, sier banksjef Per-Arne Hanssen.

– #hack4no vil være en arena for kompetanseutvikling. En kompetanse som er essensiell for å være relevant som bank. Det vil også være en fin møteplass for dataforvaltere og brukere, og det vil kunne gi en verdifull erfaring og forståelse for slike samarbeid videre, legger han til.

#hack4no arrangeres av Kartverket og Høgskolen i Sørøst-Norge i samarbeid med blant andre Innovasjonsløft Ringerike, Lær kidsa koding og 10–15 andre etater, og altså med Hønefoss Sparebank som hovedsamarbeidspartner.

Les også

Roboter engasjerer stort i Hole

– Dette er en gave vi setter stor pris på. #hack4no skal ha en lav terskel og være for alle. Derfor er alt på arrangementet gratis, fra data til workshoper, coaching og mat, og vi tilbyr også reisestipend for tilreisende kodeklubber, skoleklasser og studenter. For å få dette til, trenger vi gode samarbeidsparter som Hønefoss Sparebank, som kan bidra i det spleiselaget som dette er, sier prosjektleder for #hack4no, Sveinung Engeland i Kartverket.

#hack4no er både en idékonkurranse og et såkalt hackathon. De voksne deltakerne bruker gratis data fra det offentlige til å utvikle nye forretningsideer, eksperimentere, programmere og lage nye apper, tjenester og andre digitale løsninger.

Og barn og ungdom kan velge blant en rekke lærerike og morsomme workshoper hvor de blant annet lærer å lage apper og kart og programmere roboter, spill og musikk.

Fakta

• #hack4no arrangeres fredag 27. og lørdag 28. oktober 2017

• Påmeldingen åpner siste halvdel av august. Deltakelse, data, mat og overnatting (i klassesrom) er gratis

• Arrangører: Kartverket og Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN)

• I tillegg til hovedarrangementet 27. og 28. oktober, arrangeres Innovasjonsløftdagen i samarbeid med Innovasjonsløft Ringeriksregionen 25. oktober, og en kode- og innovasjonsfagdag for studenter fra hele landet i samarbeid med HSN den 26. oktober

Kilde: www.hack4.no

 

Kommentarer til denne saken