Sammen med markedskoordinator Helene Halvorsen i RNF har ingen ligget på latsiden for å få årets midtsommerfest vel i havn. I år blir det niende året på rad at festen arrangeres, fortsatt som et solid samarbeid mellom Sentrumsbutikkene, Kuben og RNF (Ringerike Næringsforening).

Årets store konsert blir todelt mellom stjerner fra Norske Talenter, og scenen skal stå der den pleier – midt på Søndre torg.

Den ene artisten er rapperen Kristian «Sirius» Rønning som vant overlegent i Norske Talenter i 2010, og blir beskrevet som en «litt sånn Eminem-type». Høibakk tror det blir en kul konsert. Konsertens andre del står duoen Mellow for. De fargerike jentene Marie Skov Clausen (16) og Maria Marzano Røgeberg (17) kom helt til finalen i Norske Talenter i 2018.

– Antall besøkende hvert år, beror mye på dem som står på scenen, sier Høibakk, men hun kan allikevel vise til tusenvis av besøkende hvert år.

Tidligere har artister som Gabrielle, Marion Ravn, Onkl P og de fjerne slektningene, Morgan Sulele, Erik og Kriss og Admiral P besøkt Hønefoss på St. Hans aften. Men det skjer mye mer i forkant av midtsommerfesten.

Mer enn bare konsert

– På nattåpent torsdag flytter sentrumsbutikkene ut på gata med boder, og butikkene på Kuben flytter ut i fellesområdet. Vi satser på god sommerstemning helt fram til midnatt, sier Høibakk.

Lørdag blir barnas dag og det er bare å glede seg til masse aktiviteter på Søndre torg. Blant annet blir det hoppeslott, strikkløping, gladiatorkamp og sumodrakter. På torvet møter barna også HBBK, Bolla blålys og Bukkene Bruse Leker. På Kuben møter du forskjellige klovner som underholder deg med ballonger og ablegøyer. Og det kan godt hende det dukker opp flere overraskelser også ...

Det er ingen hemmelighet at det ikke har vært så sterke tradisjoner rundt å feire midtsommer i Ringeriksregionen, men det er faktisk handelsstanden i ferd med å gjøre noe med. Mange gleder seg til arrangementet hvert år.

Godt samarbeid

– Vi har bestilt fint vær og håper mange tar turen. Innbyggerne ønsker seg flere aktiviteter i Hønefoss, og dette er nettopp et slikt samarbeidsprosjekt mellom senter, RNF og enkeltbutikker, som skal skape mer liv og røre i byen. Vi håper også folk sier fra hvis de har noen tips til hva torget og sentrum kan brukes til, sier Halvorsen.

– Prislappen på arrangementet?

– Det er artistavhengig. Og også basert på hvor mye frivillig hjelp vi får. Det koster noen hundre tusen. Det er mye jobb, sier Høibakk og smiler kjekt.

Et nytt tellesystem teller alle besøkende rundt torget. Smart å se på i etterkant for å måle respons på tiltak, og hva som fungerer bra – eller ikke.

– Vi tror og håper at dette er en type arrangement som folk setter pris på. Det har vært en suksess fram til nå. Det som er så bra her er at Kuben og Sentrumsbutikkene samarbeider, for det er ingen selvfølge. Vi gjør det fordi vi ønsker at Hønefoss skal være et attraktivt sted å bo og leve, sier Høibakk med et smil.