Gå til sidens hovedinnhold

Ringerike Rotary ga 25.000 kroner til Frelsesarmeen

Artikkelen er over 3 år gammel

Ringerike Rotary velger hvert år ut et godt, lokalt formål å støtte til jul. I år falt valget på Frelsesarmeen.

– Hvert år velger vi ut en lokal lokale organisasjon med et etisk og moralsk ståsted som passer med Rotarys ståsted. I år falt valget på Frelsesarmeen og det arbeid de gjør i lokalsamfunnet, sier president Ivar Eskestrand i Hønefoss-Ringerike Rotaryklubb.

– Det arbeidet Frelsesarmeen gjør for dem som trenger det, er et arbeid Hønefoss-Ringerike Rotaryklubb ønsker å støtte. sier han.

Glade for gaven

Hos Frelsesarmeen er de glade for gaven fra den lokale Rotary-foreningen.

– Gaven på 25.000 kroner kommer godt med, sier leder Tove Roholt ifølge en melding fra Rotary. Pengene er et tilskudd til gavene fra julegryten.

LES OGSÅ: – Det er først når man ikke har noe valg, at julen blir ensom

– Tradisjonen med julegryten startet allerede på slutten av 1800-tallet i San Francisco, og har spredd seg til land over hele verden. Til Norge kom denne tradisjonen allerede i 1901. Her i Hønefoss står julegryten på Kuben senter fra 7. til 23. desember, og det er alltid en vakt til stede når den henger der. Vi er takknemlige for alle de frivillige som har stått julegrytevakt for oss i desember, og gjort en fantastisk innsats, slik at noen får en bedre jul, sier Roholt.

Les også

Mange fattige ber om hjelp til jul: – Enkelte skjebner gjør veldig inntrykk

 

Flere nye søkere

Hun opplyser at gaver går til gode tiltak for enslige og familier gjennom året som trenger en hjelpende hånd. I år er det delt ut hele 240 gavekort. Det er flere nye søkere enn tidligere, men det er også noen gjengangere.

– Det kan være vanskelig for noen å komme for å be om hjelp, og terskelen er derfor høy. Det er mange her i Hønefoss og omegn som trenger hjelp. Ikke bare Frelsesarmeen, men også Blå Kors, Villa'n og Frivilligsentralen arrangerer forskjellige hjelpetiltak til de som trenger det.

Les også

Storgave til Frelsesarmeen fra Aka

 

Kommentarer til denne saken