Deler ut «vis hensyn-bånd» til barn med spesielle behov

HOLEMARKED FOR ALLE: Hole frivilligsentral vil gjøre det enklere for barn med spesielle behov å ha det hyggelig på årets Holemarked. (Bilde er fra i fjor.)

HOLEMARKED FOR ALLE: Hole frivilligsentral vil gjøre det enklere for barn med spesielle behov å ha det hyggelig på årets Holemarked. (Bilde er fra i fjor.) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Under årets Holemarked skal barn med spesielle behov slippe å stå i kø.

DEL

– Vi i Hole frivilligsentral har lagt merke til at mange fornøyelsesparker og arrangementer tilbyr bånd for barn med spesielle behov, som gjør at de kan slippe lange køer og bli utmattet før de kommer fram, forklarer Susanne Øverby i Hole Frivilligsentral.

Hun tror at for mange familier betyr dette mye, og for noen vil et besøk på et arrangement eller en fornøyelsespark være umulig å gjennomføre uten dette tilbudet.

Godt eksempel

Hole Frivilligsentral ønsker å gå foran med et godt eksempel når de planlegger årets Holemarked, som arrangeres 25. august.

– Et arrangement som dette skal kunne favne alle, også de med usynlige utfordringer. I den forbindelse vil det i år være mulig å henvende seg i teltet til Hole Frivilligsentral for å få utdelt et «vis hensyn-bånd» om du har et barn med spesielle behov, som gjør at det kan bli vanskelig å stå i kø til aktiviteter, forteller Øverby.

Slipper kø

– Vis fram ledsagerbevis eller forklar situasjonen til en av våre frivillige, sier Øverby.

Båndet vil gjøre at barnet slipper å stå i kø til aktiviteter på området (hesteridning, spikertelt, hoppeslott og lignende).

- Vi ønsker å få dette tydelig fram i forkant av arrangementet så foreldre skal vite at dette er en mulighet, og for at andre skal bli opplyst om hva dette er. Det er viktig at dette båndet ikke blir misforstått til at noen «sniker» i køen, sier Øverby fra Hole Frivilligsentral.

LES OGSÅ: Nora brukte pengene på en myk venn

Artikkeltags