Lanserte to nye turer på aktivitetsdag i Hole

Per R. Berger, Tove Boten, Maylinn Lykken og Morten Heggelund åpnet to nye turstier i Hole på verdens aktivitetsdag.

Per R. Berger, Tove Boten, Maylinn Lykken og Morten Heggelund åpnet to nye turstier i Hole på verdens aktivitetsdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

To nye turløyper er merket i Hole, og de ble presentert da kommunen markerte verdens aktivitetsdag.

DEL

Det var prosjektet «Ut på tur i Hole» som lanserte to merkede turer i Hole: Viksrunden på Vik og Svensrudmoen på Svensrud.

Turprosjektet har blitt til gjennom et samarbeid mellom Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL), Frisklivssentralen og Frivilligsentralen i Hole. De har som mål å lage turer som kan benyttes av alle, også dem med nedsatt funksjonsevne.

Vil lage flere turløyper

Prosjektleder Tove Boten forteller at dette bare er starten.

– Vi ønsker å utvide antall turer, og har allerede planlagt to nye som skal lanseres til høsten, i Sundvollen- og Kroksund-området, sier hun.

Turene skal stille små krav til form og funksjon, være godt merket, og ha enkel adkomst.

– Områdene bærer preg av rik natur og utsikt. Vi har tilrettelagt turene med flere pausebenker underveis, og turkort for alle, som beskriver turene, sier Boten.

– Målet er selvfølgelig å få flere ut på tur! Og å nå dem som ikke kommer like mye ut på tur i dag, på grunn av fysiske og psykiske utfordringer, legger hun til.

LES OGSÅ: 73 turer å velge i på Turistforening-programmet

Turglad ordfører

Ordfører Per R. Berger (H) i Hole kommune hadde også tatt turen til lanseringen, og fikk æren av å klippe båndet for åpningen av Viksrunden.

Han er opptatt av at turgåing er viktig for folkehelsa. Han er glad i å gå tur selv, og forteller at han tar med barnebarna på turorientering.

– Det er mange flotte turområder i Hole som allerede er gått, men det er viktig å få dem kjent. Det gjør man i dette prosjektet, slik at flere kan benytte dem. Dette gjør også at man ikke trenger å gå samme tur hver gang og det gjør det morsomt og variert, sa ordføreren i sin tale før, han klipte snora.

LES OGSÅ: Nå blir det tursti helt fra Hønefoss til Vassfaret

Artikkeltags