De to studentene i faget økonomi og ledelse skal levere bacheloroppgaven i mai, og var ute etter å knytte kontakter med næringslivet da korridorene var fylt med næringslivsstands torsdag. Kunnandidagen er også kjent som karrieredagen på høyskolen.

– Vi får mye ut av dette, forklarer Ida Dybendal Nilsen.

– Det er veldig bra å kunne diskutere oppgaven med næringslivet. Temaet vårt er mobile betalingsløsninger i bedrifter, og vi har klart å knytte flere kontakter her i dag, forteller hun.

FRA FJORÅRETS ARRANGEMENT:

Mobile løsninger

– Oppgaven vår skal ta for seg hvordan mobile løsninger som Vipps påvirker regnskaper og bedriftsøkonomi. Vi ser at det er enkelte utfordringer, blant annet mot føringer i regnskap, forklarer hun.

På karrieredagen fikk de nyttige samtaler, blant annet med representanter for ni bedrifter under paraplyen Økonomiklyngen. To lokale banker var også på plass.

– Vi tenker å gjøre intervjuer med representanter for næringslivet, og se hva de reelt sliter med i denne forbindelsen. Gjennom arbeidet med oppgaven ønsker vi å samarbeide med to eller flere for å få bedre innsikt i temaet, forteller Dybendal Nilsen. Hun hører gjerne fra bedrifter som synes dette høres interessant ut – og det gjelder også bedrifter som ikke var til stede på høyskolen torsdag.

– Vi starter arbeidet med oppgaven i oktober, og leverer den i mai, sier Nilsen.

Glad for henvendelser

Tine Solenby i Økonomiklyngen er glad for henvendelser fra studenter som Ida Dybendal Nilsen og Lina Oulie.

– Det er flott at studenter er opptatt av å snakke med oss i bedriftene for å få en relevant oppgave, sier hun.

– Vi er ni lokale aktører innen regnskap og revisjon som har funnet ut at vi står sterkere sammen. Vi yter fra før av økonomisk støtte til høyskolen, sideb vi ønsker at den skal være så bra som mulig. Nytt av året er at vi samarbeider i med bachelorstudenter om oppgaver, sier Solenby, som fikk mange henvendelser på stand torsdag.

– Mange lurer på hvem vi er. Noen er overrasket over at konkurrenter samarbeider på denne måten, og mange er ute etter deltidsjobber eller traineestillinger. Og noen lurer på om de fortsatt er aktuelle hos oss om de velger en litt alternativ karrierevei, forteller hun.

Svaret på det siste spørsmålet er ofte ja.

– Man tror ofte at man må ha studert regnskap for å jobbe hos oss. Men vi har bruk for mange typer kompetanse, sier Solenby.

LES OGSÅ: Høyskolen får 40 nye studieplasser: – Da får vi også behov for flere ansatte

Bank er mer enn penger

Det samme budskapet formidlet Silje Dysthe Næss og Linn Cecilie Haslestad fra Hønefoss sparebank.

– Folk tror at du jobber med penger når du jobber i bank, og at du må være siviløkonom. Sånn er det ikke lenger. Nå skal vi først og fremst være gode rådgivere i mange forskjellige livssituasjoner, og hjelpe både private og næringsliv til å finne gode løsninger, sier de.

Banken har vært med på arrangementet gjennom flere år, men synes årets studenter er spesielt engasjerte.

– Vi lurer på hva som har skjedd med skolen! I år er studentene kjempeengasjerte, sier de to fra den lokale banken.

16 stands

Lise Endrerud er leder for Kunnandidagen, som også betegnes som karrieredagen. Hun forteller at det er 11 bedrifter og fem linjeforeninger fra høyskolen som er representert.

– Vi har veldig mange eksempler på at kontakt som er kommet i stand på dette arrangementet har ført til ansettelser. Her finner man en kontaktperson som man kjenner igjen ved senere anledninger. Mange studenter er svært engasjerte, sier hun.

– Noen ser nok for seg at det skal være enkelt å få jobb etter skolegang, og dermed bruker de ikke denne anledningen godt nok. Men det er også mange som virkelig griper muligheten, sier Lise Endrerud.