Statsråden kom med 15 millioner til høyskolen

Statsråd Iselin Nybø (V) åpnet pengesekken da hun besøkte Høgskolen i Sørøst-Norge.

Statsråd Iselin Nybø (V) åpnet pengesekken da hun besøkte Høgskolen i Sørøst-Norge. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Minister Iselin Nybø (V), hadde med seg 15 millioner kroner da hun fredag kom på besøk til Høgskolen i Sørøst-Norge.

DEL

Nybø er forsknings- og høyere utdanningsminister og besøkte høyskolens campuser på Notodden og Bø. Pengene vil komme hele høyskolen til gode.

Styrke kvaliteten

Midlene skal gå til å styrke kvaliteten etter sammenslåingsprosessen, skriver høyskolen på sine nettsider. Som kjent var det først en sammenslåing mellom høyskolene i Buskerud og Vestfold og senere fusjonerte de med Høgskolen i Telemark til Høgskolen i Sørøst-Norge.

Pengene kalles SAKS-midler (samarbeid, arbeidsdeling, konsentrasjon og sammenslåinger) og blir gitt til utdanningsinstitusjoner som er i fusjonsprosesser.

– En fusjon gir mange muligheter, men den krever også ressurser. Derfor bidrar regjeringen med ekstra penger til Høgskolen i Sørøst-Norge, sier Nybø.

Rektor ved høyskolen Petter Aasen forsikrer at pengene kommer godt med.

– Jeg må bare få si tusen takk, for dette var veldig hyggelig. Vi er ikke ferdig med fusjonen, vi jobber hardt og det koster, sier han.

Universitetsplaner

Under besøket kom de også inn på at høyskolen har søkt om og er i en prosess for å få universitetsstatus. Mye taler for at høyskolen om ikke lenge blir et universitet.

– Som minister har jeg forventninger til alle utdanningsinstitusjonene våre. De som har vært gjennom den prosessen å gå fra en høgskole til å bli et universitet har jobbet ganske hardt for å komme dit. Og det som er min forventning er at etter at en høgskole har blitt et universitet, så må man ikke slappe av. Det er da jobben begynner. Jeg har forventninger om at man hele veien fortsatt må løfte seg, og hele veien strebe etter å bli bedre, sier Nybø til høyskolens hjemmeside.

Artikkeltags